KASSAM TUGAYLARI: "ESİRLERİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURMAK İÇİN DİRENİŞİN ELİNDEKİ TÜM GERÇEKLERİ EN UYGUN ZAMANDA AÇIKLADIĞIMIZDA BÜTÜN DÜNYA, HALKIMIZ VE ESİRLERİMİZ ŞAŞIRACAKTIR"

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluları kurtarmak için "tüm gerçekleri" açıklayacaklarını duyurdu.

Kassam Tugayları'nın yaptığı ve El-Aksa televizyon kanalının yayınladığı açıklamada, "Esirleri özgürlüğüne kavuşturmak için direnişin elindeki tüm gerçekleri en uygun zamanda açıkladığımızda bütün dünya, halkımız ve esirlerimiz şaşıracaktır." ifadelerine yer verildi.

İsrail'in yeni bir esir takası anlaşması yapmaktan kaçtığı kaydedilen açıklamada, "İsrail, halkını sahte çağrılarla aldatıyor. Bu kaçış ona bir yarar sağlamayacak ve zaman faktörü asla lehine olmayacaktır." mesajı iletildi.

Açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara ise "İsrail mutlaka bir bedel ödeyecek ve bütün Filistin sevince gark olacaktır." mesajı verildi.

Kassam Tugayları ilk kez nisan ayında elinde 4 İsrail askeri olduğunu açıklamış ancak bu kişilerin yaşayıp yaşamadıklarına dair bilgi vermemişti.

İsrail tarafı ise Oron Şaul ve Hadar Goldin isimli askerlerinin savaşta öldüklerini ancak cesetlerinin alıkonulduğunu savunuyor. İsrail tarafı ayrıca, biri Etiyopya asıllı diğeri Arap olmak üzere 2 vatandaşının da Gazze'de olduğunu ileri sürüyor.

Hamas ile İsrail arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla 2006'da esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit'e karşılık olarak bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.