İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin Şeyh Rıdvan Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda 20 civarında Filistinli yaralandı. Yaralılar Şifa hastanesine kaldırıldı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında İçişleri Bakanlığı'na bağlı 7 katlı binanın tamamen yıkıldığı, çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldiği, ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

Kassam ve Kudüs Tugayları ise İsrail-Gazze sınırındaki bir askeri tesisin yanı sıra bir yerleşim birimine füze fırlattıklarını duyurdu. Konu ile ilgili İsrail tarafından bir açıklama yapılmadı.

Duyurunun ardından İsrail savaş uçakları Gazze ’nin kuzeyinde sınır bölgesinde bulunan Filistinlilere ait bazı binaları bombaladı. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İsrail'in Cumartesi Gazze'de sivillerin ikamet ettiği 13 katlı binaya düzenlediği hava saldırısında 17 kişi yaralanmıştı. Sivillerin ikamet ettiği 80 haneli El Zafer Kulesi adlı bina saldırı sonucu yıkıldı.

7 Temmuz'da başladı

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.

Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamadı. Beş gün süren uzun ateşkesin 18 Ağustos ’ta 24 saat daha uzatılması için anlaşmaya varılmıştı. İsrail ordusu, ateşkesin süresi tamamlanmadan roket atıldığı iddiayla ateşkesi bozdu ve yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

Ateşkesin 19 Ağustos ’ta bozulmasından bu yana Gazze ’ye düzenlenen saldırılarda 81Filistinli öldü.

7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda toplam  2 bin 106 Filistinli  hayatını kaybetti, 10 bin 627 kişi de yaralandı.