Hamas'a bağlı Kassam Mücahidleri'nin İsrail'in Aşdod kasabasına attıkları roketlerin onlarca eve isabet etti. Evlerin bazılarında yangın çıktığı, yaralalanan İsrailliler olduğu kaydedildi.

Gazze'de son durum ne? Gazze son dakika haberleri...

İsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki bir binayı vurdu, 5'i çocuk 11 kişi öldü. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana 154 çocuğu öldürdüğünü duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Eşref Kudra, saldırıda 11 kişinin öldüğünü ve hayatını kaybedenlerin arasında 5 çocuğun bulunduğunu belirtti.

Kudra, İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen çocuk sayısının 154 olduğunu açıkladı. Eşref Kudra, saldırılarda 583 kişinin can verdiğini, bunların 58'inin kadın ve 28'inin de yaşlı olduğunu açıkladı. Eşref Kudra, yaralıların sayısının ise 3640'a yükseldiğini duyurdu.

Filistin Bağımsız İnsan Hakları Heyeti Başkanı Sabah Abdulazim yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun çocukların ölümü karşısındaki sessizliğinin 'utanç verici' olduğunu belirtti.
Abdulazim çocukların katledilmesi karşısında dünya kamuoyunun harekete geçmesini istedi.

Bu arada Ramallah'ın güneyindeki Ceba kontrol noktasında bir Filistinli genç İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybetti.


HASTANEYE SALDIRI

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'nin üçüncü katına bomba yağdırdı. 5 Filistinli hasta öldü, 15 kişi yaralı.

İsrail yönetimi, çok sayıda hasta ve yaralının olduğu hastanenin boşaltılması uyarısı yaptı.
İsrail saldırılarında Sekeni Mahallesi'nde 4 çocuk hayatını kaybetti.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nde görevli bir doktorun yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hastanemiz bombalandı. Şimdi de boşaltmamız isteniyor. Bu kadar hastayı nereye götürelim? Buradaki yaralı ve hastaları ne yapacağız? Ambulanslarımız yok. Ağır yaralılar var. Yoğun bakımda olanlar var. Ne yapacağız bu yaralıları. Açık açık öldürülüyoruz. Ölün deniyor bize. Dünyaya sesleniyorum. Ne yapacağız? Ey dünya neredesiniz? Ey Araplar neredesiniz? Hastane bombalanıyor, insanlara hizmet veren kuruluş bombalanıyor. Burada yatan hastaların aralarında çocuklar, yaşlı kadınlar var."