İskele Belediyesi 3. Kültür ve  Sanat Haftası dün akşamki etkinliklerle başladı.

İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan ilk etkinlikte, saat 19.00’da,  Türkan Navruz’un Sıradışı: Gizli Dünyalar” isimli vitray sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışını İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar ve İskele  Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun gerçekleştirdi.

Sanatçı Türkan Navruz sergi hakkında bilgi verirken, 2006 yılından bu yana  500’e yakın fotoğraf biriktirdiğini ve eski zamanları yansıtan bu fotoğraflar arasından seçtiklerini vitray çalışmasıyla günümüze aktardığını ifade etti.

Vitray sergisi ve kokteylin ardından  İskele Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği,  “Uluslararası Şiir Buluşması” gerçekleştirildi.
Etkinlikte, aralarında KKTC’den CTP-BG Milletvekili Arif Albayrak ile Şirin Zaferyıldızı’nın da bulunduğu 8 ülkeden şairler kendi dillerinde şiirlerini okudular.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Şiir Buluşması öncesinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, İskele Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat Haftası’nın, belediyelerin bu alanda üstlendiği rolün ve hizmette sınır tanımadığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, İskele bölgesinin gelişme için büyük bir mücadele içinde olduğunu vurgulayarak, bu mücadelede en büyük itici gücün İskele Belediyesi olduğuna işaret etti.

Çavuşoğlu, “Belediyelerin görevinin sadece çevre sorunlarıyla ilgilenme ve çöp toplama olmadığını bugün buradaki etkinlikte görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ORUN

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da, kırsal kesimin merkezi durumundaki İskele’de halkı sanat  kültürle ve sanatçılarla buluşturmanın kendileri için büyük bir zevk olduğunu kaydetti.

Orun, Kültür Sanat Haftası etkinlikleri için İskele Belediyesi’nin 50 bin TL’lik kaynak ayırdığını belirterek, belediye olarak kültür sanat alanında sınırları zorladıklarını ve sanatı sevdirme misyonunu sürdürdüklerini söyledi.

Orun,İskele’nin kültür sanatta marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Orun, Kültür Sanat Haftası’nın, “film gösterimi, tiyatro, Türk Sanat Müziği, yazarlarla buluşma ve  Dünya Kadınlar Günü söyleşisi” gibi etkinliklerle 8 Mart’a kadar süreceğini sözlerine ekledi.