Mübarek Dönemi İskân Bakanı Süleyman'ın Da Yargılandığı Davada Sanıklar 1 İla 5 Yıl Arasında Değişen Hapis Cezasına Çarptırıldı

 Mısır'da kamuoyunda "SODIC" davası olarak bilinen ve devrik lider Hüsnü Mübarek dönemi İskan Bakanı Muhammed İbrahim Süleyman'ın da yargılandığı davanın sanıklarına 1 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezası verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, davada yargılanan eski İskan Bakanı Süleyman'a "kamu malına zarar vermek ve zimmet suçundan" 3 yıl ağırlaştırılmış, iş adamı Mecdi Rasih'e 5 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Davada yargılanan diğer 4 yetkili de birer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Süleyman ve Rasih ayrıca devlet hazinesine verilmek üzere 127 milyon dolar ve para cezası olarak da 127 milyon dolar ödemeye mahkûm edildi.

Karara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Sanıklar, Rasih'e ait SODIC Şirketi'ne arazi tahsis ederek kamu malını kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanıyor.

Temyiz Mahkemesi, Aralık 2013'te, Kahire Ceza Mahkemesi'nin, Süleyman hakkında "kamu malını kötüye kullanmak ve devlet arazilerinin işgal edilmesini kolaylaştırmak" suçlamasıyla verdiği 5 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasını iptal etmişti.