Irak ve Suriye ’deki dindaşlarına destek olmak amacıyla İsviçre ’den gençler savaşmak için bölgeye gidiyor. Alman Focus Dergisi, “Teröre karşı Haçlı Birliği: İsviçreli Hristiyanlar IŞİD ’e karşı savaşa gidiyor” başlığıyla verdiği haberinde, bugüne kadar 10 kişinin bölgeye giderek din kardeşleriyle birlikte IŞİD ’e karşı savaştığını bildirdi. İsviçre ’de savaşa gidemeyen ancak bölgedeki Hristiyanlara destek olmak isteyenlerin de para toplamaya başladığı belirtiliyor.

HAÇLI BİRLİĞİ
Derginin İsviçre ’de yayımlanan “Sonntags Zeitung“gazetesine dayandırarak verdiği haberde, kimi İsviçrelilerin gizli kamplarda IŞİD ’e karşı savaşacak kişileri eğittiği bilgileri de yer alıyor. Suriye ’nin kuzeyinde Süryani Askeri Konseyi ’ne (Syriac Military Council) katılarak bölgedeki Hristiyanlarla birlikte Haçlı Birliği oluşturan İsviçrelilerin, Suriyeliler, Asuriler ve Keldanilerden oluştuğu belirtiliyor. IŞİD ’e karşı savaşmak için gidenlerin, kendi ırklarının bölgeden yok edilmesini engellemek istediklerini belirttikleri kaydediliyor.

PARA TOPLUYORLAR
Haberde, savaşanlara destek olmak isteyen İsviçreli Hristiyanların çeşitli faaliyetlerle para topladıkları aktarılıyor. İki yıldan bu yana maddi destek toplamaya çalışan Suriyeli azınlıkların bugüne kadar 100 ile 200 bin İsviçre Frankı topladıklarını aktaran FOCUS Dergisi, politik destek için İsviçreli Süryaniler Birliği kurduklarını haber veriyor.
İsviçre Halk Partisi ’nden (SVP) Lukas Reimann ’a  göre sözkonusu kişiler suç işliyor. İsviçre ’de yaşayanların başka ülkelerdeki çatışmalara karışmalarının İsviçre ’nin tarafsızlığına aykırı olduğunu belirten Reimann, yasalara göre savaşanların açıkça suç işlediklerini hatırlatıyor