IŞİD'E BİAT ETTİĞİNİ DUYURAN SİNA VİLAYETİ, UÇAĞIN KENDİLERİNCE DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

 Mısır'da terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis", Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Sina Vilayeti sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "Hilafet askerleri Sina Vilayeti semalarında 220 yolcu taşıyan Rus uçağını düşürmeyi başarmıştır" denildi.

Rusya'nın Suriye topraklarında düzenlediği hava saldırılarına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ey Ruslar, siz ve Müslüman topraklarındaki işbirlikçileriniz artık güven içinde değilsiniz. Şam topraklarında uçaklarınızdan fırlatılan bombalar nedeniyle her gün onlarca insan ölüyor. Bu size çok acılar çektirecek, öldürdüğünüz gibi öldürüleceksiniz."

Mısır güvenlik yetkilileri, IŞİD tarafından yapıldığı iddia edilen söz konusu açıklamayı doğrulamadı. Kazanın ardından yapılan açıklamada uçağın bir saldırı sonucunda düşürüldüğüne dair herhangi bir delil olmadığı açıklanmıştı. Rus yetkilileri ise Sina Vilayeti tarafından yapılan açıklamaya şüphe ile yaklaşıyor.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.