Başbakan İrsen Küçük, merkezi Ankara'da bulunan Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ertürk Yöndem, kabulde yaptığı konuşmada, “Büyük Devlet Adamı” diye nitelediği Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünden dolayı çok üzgün olduklarını kaydederek, onu sürekli yaşatmak azminde  ve inancında olduklarını söyledi.

Yöndem, Denktaş’ın inancını ve Kıbrıs Türk halkının kutsal mücadelesini dile getiren bir fotoğraf sergisi açacaklarını belirterek, 9 Mart Cuma günü, saat 19.00’da Ankara Merkez binalarında açacakları sergiye Başbakan Küçük’ü davet etti.

BAŞBAKAN KÜÇÜK

Başbakan Küçük de konuşmasında, düzenlenen sergiden ve davetten dolayı teşekkür ederek “Denktaş’ın yaşatılmasının, Kıbrıs Türkü’nün liderlerinin yaşatılmasının, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin dünyaya iletilmesi bakımından da çok önemli olduğunu” vurguladı.

Kıbrıs Türkü’nün bugünlere gelmesinde Denktaş’ın çok büyük hizmetleri olduğunu kaydeden Küçük, 9 Mart’taki etkinliğe memnuniyetle katılacağını belirtti.

Başbakan, Gazeteciler Cemiyeti’ni bu karardan dolayı kutlayarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın fotoğraf çekmeye olan düşkünlüğüne de işaret etti ve serginin bu açıdan ve Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinin kamuoyuna duyurulması açısından çok önemli olduğunu söyledi.