Bağdat'ta Şiiler'in hedef alındığı saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı var. Tikrit, Bakuba, Süleymaniye ve Kerkük de vuruldu.

Irak güne peş peşe saldırılarla uyandı. Ülke genelinde düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda çok sayıda ölü var. Haber ajansları ölü sayısı konusunda farklı rakamlar veriyor.

İlk saldırı başkent Bağdat'ın Şii mahallerinden Karadah'ta düzenlendi. Bir otomobile yüklenenbombaların patlaması sonrasında 9 kişi hayatını kaybetti. Polis, Karadah'taki ilk patlamanın ardından dört patlamanın daha gerçekleştiğini, bu saldırılarda da bir kişinin öldüğünü belirtti.

Karadah'taki saldırılılarla aynı dakikalarda, Bağdat'ın kuzey batısındaki Kadimiye kentinde de bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi. Reuters haber ajansı busaldırılarda 6 polisin öldüğünü duyurdu.

ÜLKE GENELİNDE SALDIRILAR 
Selahaddin bölgesi polisi, Beyci ve Duceyl kentlerindebomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda da 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığını kaydedildi.

Salahaddin'e bağlı Duceyl bölgesinde düzenlenensaldırıda ise çok sayıda kişi yaralandı. Tuzhurmatu'da da bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bağdat'ın kuzey doğusundaki Diyale ilinin merkezi Bakuba şehrinde de park halinde bomba yüklü 2 araçlasaldırı düzenlendiği, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

TİKRİT'TE 5 ÖLÜ 
Bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda, Tikrit şehrinde de 5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Biji şehrinde ise 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

KERKÜK VE SÜLEYMANİYE'DE SALDIRILAR VAR
AP haber ajansı, Kerkük ve Süleymeniye'den de saldırı haberlerinin geldiğini duyurdu ancak bu saldırılarla ilgili henüz detaylı bilgiler gelmedi.

ÖLÜ SAYISINDA FARKLI RAKAMLAR 
Anadolu Ajansı ise saldırılarda toplam 43 kişinin öldürüldüğünü belirtilken, AP toplam ölü sayısını en az 35 olarak açıkladı. Saldırılarda onlarca kişi de yaralandı.

Dün de başkentin kuzeyindeki bir Sünni mahallesinde saldırganlar susturucu takılmış silahlarıyla 6 polisi öldürmüştü.

Pazar günü Polis Akademisi'ni hedef alan saldırıda da 19 kişi hayatını kaybetmişti. Ocak ayında bir Şii cenazesine düzenlenen saldırıda 31 kişi ölmüştü.