Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, yarından itibaren “kayıt dışının en yoğun olduğu” sektörlerden başlanarak kayıt dışı ile etkin mücadeleye başlanmasının, “başarılı olan affın” ardından iş dünyasına dengeli bir düzen getireceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca yaptığı yazılı açıklamada, kayıt dışı ile mücadeledeki katkılarından ötürü İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Polis teşkilatına teşekkür etti.

Amca açıklamasında, “6 Şubat’ta sonuçlanmış olan muhaceret affının ardından kararlı bir şekilde kayıt dışı yaşama bir son verileceğinin aylardır televizyon kanallarında ve yazılı basında duyurulması, iş dünyasında bir istikrarın sağlanmasını sağlayacaktır. Çalışma Dairesi’ne bağlı müfettişlerin kayıt dışının en yoğun olduğu sektörlerden başlayarak 15 Şubat’tan itibaren denetimlere etkin bir şekilde başlaması, başarılı olan bir affın ardından iş dünyasına dengeli düzen getirecektir” ifadelerini kullandı.

Amca, Çalışma Bakanlığı’nın açmış olduğu 227 50 48 “Alo” hattına tüm meslek örgütlerinin duyarlılık göstererek, bakanlığa kayıt dışılıkla mücadelede yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı müfettişlerinin de, denetimlere katılarak çalışma müfettişlerine katkı koymalarını beklediklerini kaydeden Amca, Taşeronlar Birliği olarak tüm üyelerine ve yurt dışından gelerek kayıtsız çalışmakta bulunanlara bir kez daha çağrı yaparak kayıt altına girmelerini tavsiye etti.

Amca, “Cezaların kişi başı 6500 TL, 6 aydan iki yıla kadar hapislik ve işyerlerinin kapanması gibi cezalarla karşılaşmamaları için herkesin kayıt altına girmesini önemle duyurmaktayız. Aylardır yapılan yayınlardan sonra ‘bilmiyordum, duymadım’ olmayacağını bilmeliyiz. Ayrıca polis teşkilatımıza giriş çıkışlarla ilgili gösterdikleri titizlikten dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.