İngiltere'yi ayağa kaldıran "bebek yüzlü hacker"
İngiliz Telekom firması TalkTalk'ın hesaplarına siber saldırıyla girip İngiltere'yi ayağa kaldıran bir buçuk metre boyundaki bilgisayar dâhisi 15 yaşındaki hacker bugün İngiltere'nin yüksek tirajlı iki büyük gazetesine "Bebek Yüzlü Hacker" diye manşet oldu


Telekom şirketini hacklemekle suçlanan Aaron Sterritt’in kefaletle serbest bırakıldığı öğrenildi. TalkTalk’ın çocuk yaştaki hacker zanlısı için The Sun gazetesi birinci sayfadan "Bebek yüzlü Hacker" manşetini attı.
Daily Mail gazetesi ise yaklaşık tam sayfa "Telefon devini felce uğratan bebek yüzlü hacker" manşetli birinci sayfa haberinde evlenmemiş bir annenin oğlu olan 15 yaşındaki TalkTalk zanlısının yatak odasından pek dışarı çıkmayan şiddet video oyunları müptelası biri olduğuna dikkat çekti.
TalkTalk’ı hackleyerek 4 milyon müşterisinin banka detaylarına ulaşarak güvenlik skandalına neden olan Aaron Sterritt’in yaşı küçük olduğu için yüz fotoğrafları mozaiklenerek kullanıldı.
Dolandırıcıların hacklenen bilgilerden yararlanarak TalkTalk müşterilerini hedef alacakları ileri sürüldü. Bu hacklenme sonucu 100 milyon sterlin değer kaybeden TalkTalk’ın hisse senetleri iki günde yüzde 16 düştü. Hacker çocuk annesiyle birlikte Kuzey İrlanda’da kaldığı evde tutuklandıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı.