Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde 2011-2012 Öğretim Yılı’nın ilk dönemi bugün tamamlanıyor.

İlkokul öğrencileri karnelerine kavuşurken, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) eylemi nedeniyle orta dereceli okullarda karne dağıtımının yapılmayacak.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi’ne göre tüm okullarda 1 Şubat’ta başlayacak yarıyıl tatili, 15 Şubat’ta sona erecek ve öğrencilerle öğretmenler 16 Şubat’ta yeniden ders başı yapacak.

İlköğretim Dairesi’ne bağlı 112 anaokul ve ilkokulda 22 bin, Genel Orta Öğretim Dairesi’ne bağlı 32 okulda 15 bin 695, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 2 bin 852 öğrenci ve 378 çırak öğrenim görüyor.

GÖKÇEBEL: “EYLEMİMİZ DEVAM EDİYOR”

KTOEÖS, Haspolat Meslek Lisesi’nde İlahiyat Bölümü açılmasını ve bakanlığın “yasadışı” olarak nitelendirdiği uygulamalarını protesto eylemleri çerçevesinde öğrencilere sınav notlarını açıklamama ve karne vermeme eylemi yapacağını açıklamıştı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, TAK’a yaptığı açıklamada, “karne vermeme” eylemini daha önceden açıkladıkları gibi gerçekleştirmekte olduklarını söyledi.