Suriye'nin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde düzenlenen intihar saldırısında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli kuruluş, bir kadın intihar eylemcisi tarafından düzenlendiğini belirttiği saldırının 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti' genel merkez binasını hedef aldığını aktardı.

İdlib'in büyük bir kısmını kontrolü altında tutan söz konusu yapı, Tahrir el Şam örgütünün siyasi kanadı olarak biliniyor.Eski adı Nusra Cephesi olan Tahrir el Şam, el Kaide'nin Suriye Kanadı olarak faaliyet gösteriyordu.Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Türkiye sınırına yakın stratejik öneme sahip kent, Mayıs 2017'de Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen toplantıda "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül'de, Rusya'nın Soçi kentinde, "İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakat" imzalamıştı.

Kent her ne kadar gerginliği azaltma bölgesi olsa da Rus ve Şam yönetimine bağlı savaş uçakları zaman zaman hava saldırıları düzenliyor.
İdlib'de yarısı evlerinden olan Suriyeliler olmak üzere 3 milyonu aşkın sivil yaşıyor. Kent, Esad yönetimi karşıtı muhaliflerin elinde kalan son kale konumunda.