Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)’nın dün akşamki Oda Meclisi toplantısında, Odanın Başkan ve yürütme kurulları seçimi gerçekleştirildi. Oda Meclisi, Hürrem Tulga’yı oybirliğiyle yeniden KTEZO’nun Başkanlığına getirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Hürrem Tulga, yaptığı konuşmada, genel kurul sayesinde esnafın vermiş olduğu savaşı kazandığını ifade ederek, esnaf ve zanaatkarın üreten, emeğiyle var olan bir kesim olduğunu ve bugüne kadar onur mücadelesi veren esnafın ne dün, ne bugün, ne de yarın herhangi bir hükümetin ve herhangi bir partinin oyuncağı olmayacağını belirtti.

Gerçekleştirilen seçimde Mahmut Kanber ve Ali Hakansoy Asbaşkan olarak seçilirken, KTEZO Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Öztörel, Bülent Yükseliş, Erol Taşkurt, Mehmet Ali Ardıç, Ahmet Tankut Menteş, Haldun Dolu, Mustafa Sakallı, Turgay Mimi, Ramadan İzci ve Abdurrahman Akyüz’den oluştu.

Eğitim İşlerinden Sorumlu Başkan Salih Özılgaz, Denetlemeden Sorumlu Başkan Halil İbrahim Çoktan ve Nihaye Ramazanoğlu, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan ise Coşkun Talihsiz ve Cemal Akkunt seçildi.

Disiplin Kurulu’na Ali Mehter, Aziz Kaya, Cezar Ekinci, Mustafa Yiğittürk ve Semih Bayramoğlu seçildi.