Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler’den (CTP/BG) “hükümetin yasalara uymama” konusunu Meclis gündemine getirmesini talep etti.

Bu konudaki istem Ahmet Kaptan başkanlığındaki KTAMS yöneticileri tarafından bugün Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen ziyarette CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’na iletildi.

CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ziyarette kendisine iletilen istem doğrultusunda konuyu Meclis kürsüsünden gündeme getirmek yanında konuyla ilgili olarak soru önergesi vereceklerini belirterek, bunu kendileri için görev kabul ettiklerini söyledi.

Yorgancıoğlu, ülkede yaşanan olayların hoş gelişmeler olmadığını, UBP Hükümeti’nin ülkede bugüne kadar gelmiş geçmiş en kötü hükümet olduğuna ileri sürerek, bir ülkede yasaların uyulmak için yapıldığını hatırlattı.

Yorgancıoğlu, yasaların bir ülkenin temel direği olduğunu belirterek, “DAÜ okul öncesi eğitim kurumlarının satılması ve Süt Endüstrisi Kurumu’nda yasalara aykırı hareket edildiğine yönelik ara emrine karşı yasa dışılıkta ısrar edilmesinin yasa tanımamazlığın örnekleri olduğunu” savundu.

Özkan Yorgancıoğlu, partisinin konuyu meclis kürsüsünden dile getirmek ve soru önergesi vermenin yeterli olmayacağını, insanların da artık “UBP Hükümeti’ne güvenmediğini” açık bir şekilde ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Yasaları uyulmamasını kabul etmelerinin mümkün olmadığına işaret eden Yorgancıoğlu, UBP’nin aldığı önlemlerin piyasayı daraltacağına yönelik açıklamaların iş kesiminden de gelmeye başladığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, en ağır yükün çalışanlar tarafından çekildiğinin bir gerçek olduğunu ancak sorunun bununla sınırlı olmadığını ifade ederek, UBP’nin hükümette kalmasının hiçbir kesimin yararına olmadığını öne sürdü.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, ülkenin gerçek anlamda zor günlerden geçtiğini kaydederek, hükümetin yasaları uygulamayarak yasama ve yürütme erkini bir anlamda “ayaklar altına aldığını” ileri sürdü.

Kaptan, hükümetin yasalara uymamasına en son örneğin, “kamu çalışanlarının belirli bir çalışma süresi ve başarısına bağlı olarak tayin ve terfilerini düzenleyen 44/2006 sayılı yasanın uygulanmaması olduğunu” savunarak, istemlerinin; konunun Meclis’in gündemine getirilmesi olduğunu söyledi.

Ahmet Kaptan, hükümetin, yasanın amir hükmüne uymak yerine olmayan “prensip kararları” uygulamasıyla yasanın uygulanmasını engellediğini öne sürerek, bunun sonucunda çalışanların mağdur olduğunu, bunun da doğal olarak verimliliği olumsuz etkilediğini kaydetti.

Kaptan, bu konuda hukuk yoluna başvurmakta kararlı olduklarını da ifade etti.