KIB-TEK’İN İDARİ VE MALİ ÖZERKLİĞİ İÇİN YENİDEN YAPILANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen)’in 6 gündür özelleştirme yasa tasarısına karşı sürdürdüğü eylemin sonlanması yönünde adım atıldı. Bakanlar Kurulu, Sendika ile yapılan görüşmenin ardından olağanüstü toplantısında aldığı kararla uzlaşmayı sağladı.

Başbakan İrsen Küçük, yaklaşık 45 dakika süren olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından KIB-TEK’in idari ve mali olarak özerklik temelinde yeniden yapılandırılması için karar üretildiğini açıkladı.

Bıçaklı:"Karar yayınlansın eyleme son verelim"

EL-SEN’in bağlı olduğu TÜRK-SEN’in Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ile telefonda görüştüğünü ifade eden Başbakan Küçük, sendikanın hükümetin bu kararını olumlu bulduğunu ve kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından eylemine son vereceğini bildirdi. Başbakan Küçük, kararın bu akşam resmi gazetede yayınlanacağını açıkladı.

Küçük, EL-SEN yönetimi ve çalışanlarından büyük anlayış gördüklerini kaydederek teşekkür etti. Özelleştirme yasasının işsiz kalan eski KTHY çalışanlarının devlette istihdamına olanak vereceğini, bu nedenle geri çekilmeyeceğini bildiren Başbakan Küçük, elektrik kurumunun zarar etmesine neden olan etkenlerden biri olan kaçakların tespiti için kurum çalışanlarının ek mesai istemeden akşam saatlerinde çalışma yapacağını da bildirdi ve bu nedenden dolayı KIB-TEK çalışanlarına teşekkür etti.

Küçük, işbaşı yapmayan EL-SEN üyelerinin maaşlarından kesintiye gidileceğini, gerekli kararları KIB-TEK yönetiminin üreteceğini belirterek, kurumun zaten personel ihtiyacı olduğu için yeni istihdamların da yapılacağını söyledi.

El-Sen haklıysaydı Hükümet niye bu kadar işkence yaptı ?

Kıbrıs Manşet'e ulaşan vatandaşlar yapılan mutabakatla ve Devlet Basımevinin gece gece açılıp resmi gazetenin basılmasıyla son bulacak eylemler nedeniyle sendikanın ve elektrik kurumu çalışanlarının haklı olduğunun ortaya çıktığını belirttiler. Vatandaşlara göre kurum çalışanlarına teşekkür eden Başbakan suçun çalışanlar veya sendikada olmayıp Hükümette olduğunun ortaya çıkmasıyla halkımıza olmadık işkenceler çeken halkımıza karşı da süratle özür dilemesi gerektiğini ; halkın mağduriyetinin de giderilmesi gerektiği konusunda Başbakan İrsen Küçük'e açık çağrı yaptılar.