Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla gerçekleştirilen görüşmenin “kötü gittiğini” açıkladı.

habere göre Hristofyas, görüşme sonrasında başkanlık sarayına dönüşünde yaptığı açıklamada; görüşmenin “kötü gittiğini” söyledi.

Hristofyas, “Görüşme kötü gitti. Mülkiyet konusunu görüştük. Hiçbir şey yok. Ne yazık ki, görüşme bir başarısızlıktır ve bunu insanlara söylememiz gerekir. BM’nin tespiti de bu yöndedir” şeklinde konuştu.

Greentree’de yapılacak üçlü görüşmeye kadar çabaların süreceğini, toprak ve mülkiyet başlıklarının birbirleriyle ilişkilendirilmesi yönünde kendilerinin sürekli çabası olduğunu ifade eden Hristofyas, önemli olanın müzakere masasına unsurların konması olduğunu söyledi.

Hristofyas, Greentree’deki üçlü görüşmede bu konuda bir komite kurulması konusunda anlaşıldığını ancak Kıbrıs Türk tarafının bu yönde adım atmadığını ileri sürerek, “biz isimleri verdik, tamamen hazırız, mülkiyet konusunda gerekli unsurları bulduk, toprak konusunda da unsurlar elimizde mevcut ancak ne yazı ki karşılık görmüyoruz” iddiasında bulundu.

Uluslararası konferans konusunda BM Güvenlik Konseyi’nde, özellikle İngiltere tarafından girişimler olduğu yönündeki duyumların sorulması üzerine ise Hristofyas, “olgular değişti” ifadesini kullandı. Hristofyas şunları söyledi:

“İngilizlerden duyduğumuz şeyleri karar açıklandığında görmeyeceğiz. Gerekli girişimlerde bulunduk ve (İngiltere Başbakanı) Sn. Cameron’a kadar ulaştık. Kararın iyi ve adil olacağına inanıyoruz”.