Adanın dört bir yanından cenaze törenine katılan yüzlerce kişi, Ülgen-Oktay Erülkü çiftini gözyaşlarıyla uğurladı

    Bufavento Kalesi yakınlarında hayatlarına son veren ve tüm ülkeyi yasa boğan ülkenin tanınmış işadamlarından Oktay Erülkü ile eşi Ülgen Erülkü dün Lekoşa Kabristanlığı’nda gerçekleşen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

   Erülkü çiftinin cenaze törenine, oğulları Ali, Kaan ve Mehmet Erülkü, gelinleri, torunları ve kardeşlerinin yanı sıra, adanın dört bir yanından gelen aile yakınları, dostları ve çalışanları katıldı. Çalışkan ve fedakar bir insan olarak bilinen, yaşamı boyunca çalışmaktan geri kalmayan Oktay Erülkü ile eşi Ülgen Erülkü’nün, beklenmedik bir zamanda hayata veda etmesi, cenaze törenine katılanları gözyaşlarına boğdu.

   Özellikle çocukları ve diğer aile yakınları ayakta durmakta zorlanırken, Erülkü Market çalışanlarının da büyük bir acı içerisinde olduğu görüldü. 

   Bayılan ve hastaneye kaldıranların da olduğu cenaze törenine siyasilerden UBP milletvekilleri Ahmet Çaluda, Mutlu Atasayan,Türkay Tokel, Zorlu Töre, Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve CTP Genel Başkanı milletvekili Özkan Yorgancıoğlu ve Kadri Fellahoğlu da katıldı.

   Çok sayıda işadamının da yer aldığı cenaze töreninde araçların yoğunluğundan ve fuar alanı ile Yakın Doğu Hastanesi arasındaki yola çok sayıda aracın park edilmesinden zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşlandı.

Son fotoğrafları göğüslerdeydi

  Erülkü çiftinin ölümünden kısa bir süre önce birlikte çekilen ve KIBRIS’ta yayımlanan son fotoğrafı dünkü cenaze töreninde herkese dağıtıldı ve kalplerde yaşandı.

  Erülkü Süpermarket yöneticileri, çalışanları ve müşterilerinin olayın şokunu üzerlerinden atamadıkları görülen cenaze töreninde sevenlerinin tabutlara sarılıp gözyaşlarına boğulması, ağıtlar yakması yürekleri dağladı.

  Erülkü’nün çalışanları “Dünya iyisi insanları kaybetmek bizi perişan etti” derken, bir kadın, cenazelere dönerek,  “Hak etmedin teyzem. Sen hep bize çay ve neskafe içer misiniz? diye sorardın. Bugüne kadar öldüğünü yalan zanettim teyzem” diye herkesi ağlattı. 

   Cenazeye katılan Bir Rum kadınının ise elinde çiçeklerle Erülkü çiftine Rumca hitapta bulunması dikkat çekti.

  Erülkü çifti, cenaze namazlarının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

 

 

 

 

 

 

 

KIBRIS