Bütün erkekler aldatır mı? 

Uzmanların büyük bölümü, “hayır” diye cevap veriyorlar soruya.
“Tabii ben de biliyordum zaten bunu. Benim kocam asla yapmaz öyle şey.” Rahatlığına kavuşmadan önce biraz bekleyin. 

İyi de, o zaman aldatan ve aldatılan kişiler kimler?

Evli erkekler, genellikle ilişki eskidiği zaman, ilişki rutine girdiğinde aldatıyorlar eşlerini. 
Kaçanı kovalamaya gerek olmadığını farkettiklerinde, ilişkide heyecan kalmadığında ve çok güvenli bir ilişki yaşamaya başladıklarında aldatıyorlar. 
Yaşadıkları sorunların acısını ‘kıyamadıkları’ eşlerinden çıkarmıyor da bazıları, sık sık dışarıda görüştükleri arkadaşlarından çıkartıyorlar!
Kimi zaman “Bir arkadaşımızın bize ihtiyacı var. Biraz dertleşmek için erkek erkeğe yemek yiyeceğiz, konuşacağız.” Oluyor özet, kimi zaman da “aşırı alınan alkolün etkisiyle biraz uzatmışız geceyi” oluyor açıklama. 
Evdeki eş ve çocuklarla güzel aile resmi çizilmeye devam ederken, ah şu hayatın yaptıklarına bakın ki, bir anda kendilerini riskli sularda buluveriyor bazı erkekler.

Uzmanlar, erkeklerin gözünde, kaçamak ve aldatma arasında da büyük fark olduğunun altını çiziyorlar. 

Pek çok erkek için, ‘tek gecelik ilişki'nin aslında aldatma olmadığı, bunun sadece bir seferlik kaçamak olduğu inanışı hakim. Aldatma olması için yeni ve keşfedilmemiş kişiye aşık olunması şart büyük çoğunluğun dünyasında. 

Yani erkek, başkasına aşık olursa, eşini ya da sevgilisini aldatmış olarak görüyor kendini.

Eşinizin erkek arkadaşlarına dikkat edin bayanlar! 

“Bu da nereden çıktı şimdi?” sorularını duyar gibiyim. 

Psikologlar “Her erkek eşini aldatmaz. Etraflarına eşlerini aldatan insanları toplar bazıları. Aldatma olasılığına karşı, durumu meşru kılabilmek için ihtiyaçları vardır bu arkadaşlara. Erkek arkadaşlarının konuşmalarından etkilenir ve bu şekilde de aldatmaya karar verebilirler.” diyorlar.

Bir arkadaşımın boşanma davasında gözü yaşlı eski eşi, “Bak erkek arkadaşlarımla o kadar başbaşa tatile çıktım. Hepsi karısını aldattı. Bir ben seni çok sevdiğim için kimseye bakmadım. Benimle alay ettiler, yine de seni sevdiğimi söyledim onlara.” demiş. Pişman olmuş mudur kaçırdığı fırsatlardan, yoksa aslında fırsatlar kaçmamıştır da; akıllı adam aklıyla mı masum olduğunun altını çizmiştir, bilinmez. 

Aldatan kişi, kendisini çok zeki görür ve durumun farkedilmesiyle, kendini temize çıkarmak için; hediyeler alır, özürler diler, en büyük aşık, en romantik insan rolünü oynar ve suçluyu da hemen ilan eder. İçki, ortam, ahlaksız bir kadın.

Aldatılan bayan, durumun tekrarlanmayacağına ikna olur ve özürler karşısında eşini affederse, aldatılmaya devam edebilir. 

Hayvanlar aleminde de aldatan aldatılanlar var. 
Hayvanlar aleminde de tek eşliliğe inananlar ve öyle yaşayanlar var.
Güvercinler eşleri öldüğü zaman yeni bir eş bulmuyorlar. Yaslarıyla birlikte yaşamaya devam ediyorlar.

Dünyanın her yerinde, her gelir seviyesinde ve her zaman diliminde olmuş aldatma hikayeleri. 

Ne yazık ki bugünün dünyasında da var. 

Sadece erkekler değil, kadınlar da aldatıyorlar eşlerini.

Allah böyle insanlardan uzak tutsun hepimizi...