Halkın Adaleti Konseyi (HAK) temsilcileri, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Özdemir Gül başkanlığındaki HAK temsilcileri, Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşen ziyaret sırasında Bakan Tatar’a ekonomik konulardaki görüş ve önerilerini iletti.

Özdemir Gül, yaptığı konuşmada, her alanda meydana gelen gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, HAK’ın her kesimden ve görüşten üyesi bulunduğunu söyledi.

Ekonomik göstergelerden hoşnut olduklarını kaydeden Gül, “özellikle mevduatlarla ilgili yapılan açıklamaları, ülkenin gündemini meşgul eden, özelleştirme, faiz ve rekabet yasasıyla ilgili yapılanları yakından takip ediyoruz” dedi.

Gül, bir ülkenin en büyük gücünün vergi olduğunu ve son yayınlanan listelerde Konsey üyelerinin de yer almasından mutluluk duyduklarını kaydederek, mali ve ekonomik alanda yapılan başarılı çalışmalarla ilgili Konseyin görüşlerini iletmek istediklerini söyledi.

Gül, Bakana ekonomik çalışmalarında destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, gelişen ekonomi içerisinde 3. bir GSM şirketine daha ihtiyaç olduğunu düşündüklerini de belirterek bu konuda Tatar’ın görüşlerini istedi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, son 2,5 yılda hükümetin çok önemli çalışmalar yaptığını ve tedbirler aldığını hatırlatarak, “Tabi ki demokratik ortamlarda tepki olması gayet doğaldır ancak gelinen aşamada ne kadar doğru işler yapıldığını kamuoyu anlamaya başlamıştır” dedi.

Önemli olanın KKTC’nin daha da güçlenmesi olduğunu ifade eden Tatar, vergi bilincinin yerleşmesi ve yapılan çalışmalar sonrasında ekonomik dengelerde düzelmeler olduğunu söyledi.

Tatar, dünyadaki krizin gittikçe derinleştiğini, sürdürülemeyen bir yapı içerisine girildiğini belirterek, KKTC’de alınan tedbirlerin bu krizin nasıl hafif atlatıldığını kanıtladığını, krizin etkisinin hafif olmasını da Türkiye’deki ekonomik büyüme sayesinde başardıklarını anlattı.

Olumlu gelişmelerin yanında pozitif düşüncenin de önemine değinen Tatar, “olumlu düşünürsek yatırımlar da artar daha da güzel işler ortaya konur. Güven ve istikrar çok önemli bu nedenle herkesi olumlu düşünmeye davet ediyorum” dedi.

Tatar, ülke ekonomisinin ancak yatırımlarla büyüyebildiğini bu nedenle de yatırımcılara her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirterek, 3. GSM şirketinin de nüfusun artmasıyla ihtiyaç haline gelebileceğini ve ilgili bakanlıkla değerlendirmede bulunabileceklerini söyledi.

Güney Kıbrıs’ta krizle ilgili çok sert tedbirler alındığını dile getiren Tatar, maaşlarda indirimler dahi yapıldığını KKTC’de sadece hayat pahalılığının dondurulduğunu devletle ilgili başka kesintiye de gidilmediğini belirtti.

Tatar, dünyada yaşanan ekonomik krizin sebepleri hakkında ayrıntılı bilgi vererek, KKTC’de aldıkları tedbirlerle kamu maliyesinde fevkalade bir iyileşme sağladıklarını bunun da hükümetin başarısı olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanı Tatar’ın konuşmasının ardından, HAK üyeleri söz alarak ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerle ilgili memnuniyetlerini dile getirerek öneriler sundu.