Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 Aralık'ta yaptığı bir konuşmada "Kanunun üzere veto edilmesi, tekrar Meclis'e gönderilmesikararlaştırılmış. Ben şahsen cumhurbaşkanımızın takdirlerine, hukuki mütaalasına ve gerekçesine aynen katılıyorum. Bu kamuoyunda da büyük bir duyarlılık oluşturmuştu. Tekrar meclise gönderilmeklesayın cumhurbaşkanı kamuoyunun vicdanına da, sesine de, düşüncesine de ortak olduğuna inanıyorum. Bence hayırlı oldu." demişti.

Başbakan Erdoğan'a biat etmeyeceginin altını çizen Arınç, "Ben Tayyip Erdoğan'a biat etmemiş bir adamım. Ben Erbakan Hoca'ya biat etmedim, edilseydi, ona ederdim" demişti.

Yasanın veto edilmesinin ardından yasa AK Partili diğer vekiller tarafından desteklenmiş ve aynen geçirileceğine dair sinyaller verilmişti. AK Parti'nin şike yasasında görüşünün net olduğu ve herhangi bir ayrı görüşün olmadığı vurgulanmıştı.

Bu tutumun ardından yasa aynen geçerse istifa edeceğini söyleyen Şamil Tayyar, geri adım atmış ve acemi siyasetçi olduğunu, yasayı Başbakan Erdoğan'ın onayladığını da bilmediğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Gül de, yasa aynen geçerse imzalayacağının sinyalini vermiş ve Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyeceğini söylemişti.