Dünyadaki en uzun yedinci asma köprü olan San Francisco’nun simgesi Golden Gate Köprüsü, 75. yaşını görkemli bir festivalle kutlayacak.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde San Francisco Körfezi'nin girişinde yer alan Golden Gate Köprüsü, 75'inci yılını özel etkinliklerle kutluyor. Köprünün açılışının 75. yılına denk gelen 27 Mayıs’ta ise Golden Gate, binlerce kişinin katılacağı bir festivale evsahipliği yapacak.

Festival kapsamında binlerce kişi, köprünün tarihi hakkında bilgi sahibi olacak ve çeşitli konserler, sergiler, özel performanslarla köprünün 75. yıldönümünü kutlayacak. 1 Ocak’ta başlayan 75. yıl özel etkinlikleri ise 21 Ekim’de sona erecek.

1872 yılında yapılması fikri ortaya çıkan ve yapımında, zamanın teknik zorluklarının üstesinden gelinerek köprü yapımıyla ilgili çok sayıda rekor kırılan Golden Gate Köprüsü, adını San Francisco Körfezi'ne açılan 1,6 km genişliğindeki boğazdan alıyor.

Köprü, 27 Mayıs 1937'de öğlen saat 12.00’de  Başkan  Roosevelt'in verdiği telgraf sinyaliyle trafiğe açılmış; açılışta ise kurdele değil, zincir kesilmişti.

Etkinlik ve kutlamalarla ilgili detaylı bilgi http://goldengatebridge75.org adresinden alınabilir.