Geçitkale Belediyesi Kültür Sanat Birimi bünyesinde oluşturulan Geçitkale Belediye Tiyatrosu’nun ilk dönem kayıtları devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Tiyatrosu’nda görev almak isteyenlerin 31 Ocak Salı gününe kadar, Geçitkale Belediyesi Tiyatro Birimi ve Geçitkale Cumhuriyet Lisesi Kütüphanesine başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Başvurular belediye tarafından hazırlanan başvuru forumları aracılığı ile yapılabilirken, belediyenin www.gecitkalebelediyesi.com internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

İlk oyunlarını Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başında gösterime sunmayı hedefleyen Geçitkale Belediye Tiyatrosu’nda oyuncular için dramatizasyon dersleri de verilecek.

Her yaş gurubundan vatandaşın başvuru yapabileceği tiyatro çalışmalarına seçmeler ise yapılacak kısa eğitim çalışmaları sonrasında gerçekleştirilecek.

Belediye Tiyatrosu özellikle çocukların da katılımı ile bir de çocuk oyunu sahneleyecek. Belediye Tiyatrosu’nda eğitim çalışmalarını tiyatrocu ve tiyatro oyun yazarı İsmihan Yorgancı yürütecek.

Mesarya bölgesinde eksikliği hissedilen kültür sanat aktivitelerindeki boşluğu doldurmayı amaçladığını belirten Geçitkale Belediyesi Kültür Sanat Birimi, Belediye Tiyatrosu’nun yanı sıra birçok farklı aktiviteyi de yıl boyunca bölge halkına sunmayı planladığını ifade etti.