Üç günlük ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail, Gazze'ye saldırı düzenledi. İsrail uçakları Gazze kentinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir mescidi bombaladı, 1 çocuk öldü.

Üç günlük ateşkesin uzatılmamasının ardından İsrail savaş uçakları Gazze kent merkezindeki Şeyh Aclin mahallesini vurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz belli değil. İsrail ordusu sabah saatlerinden itibaren Gazze'den İsrail'e 17 roket atıldığını duyurdu.

Üç günlük ateşkesin ardından İsrail'in Gazze bombardımanları yeniden başladı. Bombardıman sonrası bölgeden çekilen bir fotoğraf.

KAHİRE'DE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Hamas'ın sözcüsü, sabah 8:00'de sona eren ateşkesin uzatılması konusunda anlaşma olmadığını, ancak kalıcı ateşkes için Kahire'de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

İsrail, Hamas'ın ateşkesi bozduğunu iddia etti. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, 72 saatlik ateşkesin süresi dolmadan Hamas güçlerinin İsrail'in güneyine düşen iki roket fırlattığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA BU VİDEOYU KONUŞUYOR

FÜZE İDDİASINA HAMAS'TAN YALANLAMA

Ateşkes süresinin dolmasının ardından Aşkelon'da yine sirenler çalmaya başladı. İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonuna göre, roketler İsrail'n füze savunma sistemi 'demir kubbe' tarafından İsrail'in güneyindeki Aşkelon dolaylarında önlendi.

Gazze'deki İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları ise üç günlük ateşkesin süresinin dolmasının ardından İsrail'e üç Grad füzesi attıklarını duyurdu.

Al Jazeera'nın haberine göre, ateşkesin dolmasına saatler kala Gazze'deki Filistinli grupların toplantı yapıldı.

İddiya göre, toplantı sonrası açıklama yapan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail'in Filistinli grupların taleplerine olumsuz yanıt vermesinden dolayı ateşkesin uzamasını reddettiklerini, ancak Mısır ’daki görüşmelerin devam etmesi konusunda istekli olduklarını söyledi.

Al Jazeera Kudüs muhabiri İlyas Kerram ise "İsrail saldırıları bu defa hava saldırıları ya da uzaktan bombalama şeklinde olabilir. Ama en azından şu anda İsrail ’in yeni bir kara harekatına başlayacağına dair bir işaret yok. Çünkü İsrail kuvvetleri neredeyse tamamen geri çekilmişti. Askeri araç ve tanklarının büyük çoğunluğu Gazze sınırından da çekilmişti" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN YIKTIK DEDİĞİ TÜNELLER SAPASAĞLAM AYAKTA

 

YENİDEN SAVAŞMAYA HAZIRIZ

Kassam Tugayları'ndan bir askeri yetkili 7 Ağustos Perşembe akşamı yaptığı açıklamada yeniden savaşmaya hazır olduklarını vurguladı. Kahire ’de Filistinlileri temsil eden gruba seslenen askeri yetkili, İsrail ’in, şartları kabul etmemesi halinde görüşmelere devam etmemeleri ve şartlarından asla taviz vermemelerini talep etti.

“Taleplerimiz görüşmeleri gerektirmiyor. Çünkü taleplerimiz tamamen insani haklarımız” diyen Kassam Tugayları yetkilisi, İsrail ’i yenmeye güçlerinin yeteceğini, onları askeri ve ekonomik büyük bir yenilgiye uğratacaklarını ifade etti.

28 GÜNDE 1876 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze'de üç günlük ateşkesin ilan edilmesinden önce 28 gün devam eden İsrail saldırılarında 1876 Filistinli ölmüş, 10 bine yakın kişi yaralanmıştı. 17 Temmuz'da ise kara saldırısına başlayan İsrail ordusundan ise 64 asker öldü. Üç günlük ateşkesin başlamasıyla eşzamanlı olarak İsrail kara birliklerini Gazze'den tamamen çekmişti.