Gazze'de son durum... Gazze son dakika haberleri internethaber.com'da...

BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR 

11.07 İsrail ordusu, bugün sabah saatlerinde Gazze'nin en büyük üniversitesi olan İslam Üniversitesi'ne saldırı düzenledi. Saldırıda bina yerle bir oldu.

10.40
Gazze'ye yönelik İsrail saldırıların başladığından bu yana ölü sayısı 1650 oldu. Yaralıların sayısı da 8900'e yükseldi.

10.39
İsrail savaş uçakları bugün sabahtan bu yana ikinci defa Han Yunus ve Refah kentlerini vurdu.

KAYIP İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ MÜ?


ABD Başkanı Barack Obama, Hamas ’ın barışı garanti etmemesi durumunda yeni bir ateşkes sağlanmasının çok zor olacağını söyledi. Kayıp İsrail askerinin derhal 'serbest bırakılmasını' istedi. Hamas ise askerin muhtemelen öldüğünü söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama da “Hamas eğer bu sorunu çözme konusunda ciddiyse bu asker serbest bırakılmalıdır” dedi.

Obama, Hamas ’ın barışı garanti etmemesi durumunda yeni bir ateşkes sağlanmasının çok zor olacağını söyledi.

İsrail ordusu, Gazze ’nin güneyindeki çatışmalar sırasında bir askerinin kaybolduğunu ve ilk belirlemelere göre kaçırılmış olabileceğini duyurdu.

BİLGİMİZ YOK ÖLMÜŞ OLABİLİR

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları, kaybolan İsrail askeri hakkında bilgileri olmadığını açıkladı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail askerlerine baskınlar düzenleyen grupla iletişimi kaybettiklerini belirten Hamas açıklamasında, "Bu grubun İsrail hava saldırısında öldüğünü düşünüyoruz. Eğer sözü geçen 23 yaşındaki Teğmen Hadar Goldin bu grup tarafından ele geçirilmişse, büyük olasılıkla o da İsrail saldırısında ölmüştür" denildi.

09.16 Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası örgüt ve topluma Refah'taki Kuveyt hastanesinin kapasitesinden fazla yaralıyı tedavi etmeye çalıştığı, ilaç ve malzemenin yetmezliğinden dolayı yaralıları Han Yunus'ta başka hastanelere taşınması gerektiğini, bunun için de güvenli bir koridorun oluşturulması için acil çağrı yaptı.

09.13
Kassam Tugayları, Hayfa'yı R160 füzesiyle vurduğunu açıkladı.

08.46 İsrail ordusu gece yarısından bu yana Gazze ’de 50 hedefe saldırı düzenlediğini duyurdu.

08.29 Gazze ’den İsrail'in Tel Aviv ve Bır Al Sabı bölgelerine bu sabahtan itibaren 6 füze fırlatıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığının verdiği bilgiye göre, Gazze ve Refah kentlerindeki İsrail saldırılarında gece yarısından itibaren 23 kişi hayatını kaybetti.

Bölgede onlarca da yaralı var. Ancak yaralıların tedavisi büyük zorluklar altında yapılmaya çalışılıyor. İsrail'in saldırılarına maruz kalan Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi, İsrail saldırıları nedeniyle boşaltıldı.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, kentin en büyük hastanelerinden biri olan Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin İsrail ordusuna ait topçu birlikler tarafından defalarca bombalandığını belirterek, "Hasta ve yaralıların zarar görmesinden endişe ettiğimiz için hastaneyi tamamen boşaltmak zorunda kaldık" dedi.

ATEŞKES 2 SAAT SÜRDÜ

İsrail, Hamas'ın da kabul ettiği BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin girişimiyle sağlanan 72 saatlik ateşkesi cuma günü 2 saat içinde bozmuş ve saldırılarına yeniden başlamıştı.

Cuma günü Refah'a yapılan yoğun bombardımanda 74 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, gece yarısından itibaren 50 hedefi vurduğunu açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise, İsrail'in Tel Aviv kentine 3 roket atıldığını bildirdi. Tel Aviv'de sabah saatlerinden bu yana sirenler çalıyor.


AMBULANSLAR BÖLGEYE GİREMİYOR


İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı daha da artabilir. Çünkü vurulan yerlere girilemiyor.

Bölgedeki Al Jazeera muhabiri Vali Dahduh, “Bir çok yerden yardım çığlıkları geliyor. Refah ’ın doğusunda gelişi güzel bombardıman var. Sivil savunma ve sağlık ekipleri engelleniyor. Filistinliler İsrail askerlerinin burada kameralardan uzakta bir katliam yaptıklarını söylüyor. Ölü sayısı artabilir. Çünkü saldırılar devam ediyor ve ambulanslar engelleniyor” dedi.

KAYIP İSRAİL ASKERİ

İsrail'in saldırılarının son gerekçesi, kayıp bir İsrail askeri. İsrail, askerin Hamas'ın elinde olduğunu iddia ediyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in kaçırıldığını iddia ettiği askerine ilişkin bilgileri olmadığını duyurdu. İsrail'in bu iddiayı ateşkesin ihlali için kullandığını belirtti.

Yapılan açıklamada "Dün sabah, ateşkes başlamadan önce, Refah kentinde saat 7.00 civarında, İsrail askerleri ile çatışmaya girildi. İsrail askerleriyle çatışmaya giren Kassam Tugayları'na bağlı grup ile iletişim kesildi. İsrail savaş uçakları ve topçu atışları, askerini arama bahanesiyle saat 10.00'dan itibaren saldırıya başladı. Kassam Tugayları'na bağlı gruptakiler bombardıman sırasında hayatını kaybetmiş olmalı. Çatışma sırasında İsrail askerinin esir alındığını varsayarsak, o da bombardıman sırasında ölmüş olmalı." ifadelerine yer verildi.