İSRAİL'in kara harekatı başlattığı Gazze Şeridi'nden son dakika haberleri...

İsrail ’in Gazze ’ye başlattığı kara saldırısının ardından İzzettin Kassam Tugayları ile İsrail ordusu arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Saldırılarda 21 Filistinli öldürüldü, İsrail de bir askerinin öldüğünü açıkladı.

BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

09.33- Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğunu açıkladı. İsrail Ordusu da askerin ölümünü doğruladı.

09.21- İsrail bakanlar kurulu saat 11.00'de toplanma karar aldı.

08.56- BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısını görüşmek için Ürdün'ün talebi üzerine toplanacak.

08.40- Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun dün geceden bu yana Gazze Şeridi'ndeki 100 hedefi vurduğunu bildirdi. Vurulan hedefler arasında 20 roket fırlatma mevzisi ve dokuz tünel olduğu belirtildi.

08.15- AFP, Gazze'ye yönelik İsrail operasyonun 11'inci gününde ölen Filistinli sayısının 260'a ulaştığını bildirdi.

08.08- El Cezire, İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 19 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

07.54- Gazze'nin üç farklı bölgesine girmeye çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, Hamas'ın İzzeddin el Kassam Tugayları ve Filistinli gruplar ile girdikleri şiddetli çatışma sonucu geri çekildikleri bildirildi.

22.45'TE GAZZE'YE GİRDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu akşam saatlerinde orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı.

Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi.

5 AYLIK BEBEK ÖLDÜ

Gazze'deki görgü tanıkları özellikle denizden çok yoğun bombardıman altında olduklarını, İsrail askerlerine Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdiğini kaydetti. Gazze ’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Burada İsrail'in top atışları nedeniyle biri çocuk, biri bebek, dokuz Filistinli öldü.

AMBULANSLAR YARALILARA ULAŞAMIYOR

Hayatını kaybeden beş aylık bebeğin cesedi, ailesinden altı yaralıyla birlikte Gazze'deki Vefa Hastanesi'ne getirildi. Görgü tanıkları çok sayıda evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.

Bölgedeki bir çok hastane 10 gündür süren bombardıman nedeniyle kullanılamaz halde. Taşınabilen yaralılar Gazze'deki Vefa Hastanesi'ne getiriliyor.

İsrail ’in Aşkelon bölgesinde sirenler çalıyor. İsrailliler sığınaklara girdi. Hamas'a bağlı Kassam Tugayları ile İsrail özel birlikleri arasında Gazze ’nin kuzeyinde Han Yunus'ta da şiddetli çatışmalar var. Burada da üç Filistinli öldü.