Gazze'de son durum! Gazze son dakika haberleri...

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 658 kişiyi öldürdü. Saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Huza ve Absan bölgelerini ağır şekilde bombalıyor.

İSRAİL ORDUSU HUZA'YA GİRİYOR

Han Yunus'taki Huza bölgesi gece boyu İsrail savaş uçakları tarafından bombalanmıştı. Bombalama ve top ateşi gündüz de devam etti. Öğleden sonra kısmi biçimde Huza'ya giren İsrail ordusu bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

Gece saatlerinde açıklama yapan Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail ordu birliklerinin Han Yunus'un Huza bölgesinde rastgele top atışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Bakanlık, İsrail topçularının ağır bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Hamas da gece saatlerinde İsrail ordusunun Han Yunus'un Huza ve Abasan bölgelerinde katliam yaptığını açıklamıştı.

İSRAİL'İN HEDEFİNDE NEDEN OKUL, HASTANE VE CAMİLER VAR?

Hastane, okul, cami ve evleri ayrım gözetmeksizin hedef alan İsrail ordusu, İsrail'e füze saldırısında bulunan Hamas üyelerinin bu binalarda saklandığını iddia ediyor.

İsrail ordusu bu tezini sosyal medyaya da bir grafikle duyurdu.

Hamas'ın İsrail'e 2 bin 160 roket fırlattığını belirtilen grafikte Hamaslıların kamu binalarına saklandığı için buraların hedef alındığı iddia ediliyor.

 

İSRAİL HASTANELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

Öğlen saatlerinde 'Hamas tarafından askerî amaçlarla kullanılması'nı gerekçe göstererek Vefa Hastanesi'ni vurduğunu açıklayan İsrail,  Balsam Hastanesini'n üçüncü katını da bombaladı. 

GAZZELİLER EVLERİNİ TERK EDİYOR! TIKLA

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI: 658

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 658'e yükseldiği bildirildi.



Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden,Gazze Şeridi ’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 655'e, yaralıların ise 4 bin 200'e ulaştığını söyledi.

Kudra, ölenler arasında 164 çocuk, 79 kadın ve 36 yaşlı bulunduğunu belirtti.

14.39 Filistinli sağlık görevlileri, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a yönelik saldırılarında yaralanan bir çocuğu hastaneye taşıyor.



GAZZE'DE ATEŞKES


ABD Dışişleri Bakanı Kerry bir açıklama yaptı ve Gazze'de ateşkes için bazı ilerlemeler kaydedildiğini bildirdi.

13.07 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilkerin sayısı 650'ye yükseldi.

YOĞUN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Han Yunus İsrail'in yoğun bombardımanı altında. 10 ambulanslık bir konvoy saldırı altındaki Şecaiyye bölgesine girmeye çalışıyor. İsrail'in ambulansların girişi için bölgedeki saldırıları durdurması bekleniyor.

11.37 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 648'e yükseldi.


SAATTE BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBEDİYOR


Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamaya göre, Gazze'de son iki gündür saatte bir çocuk öldürülüyor.



640 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 8 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinli sayısı 645'e, yaralı sayısıysa 4 bin 80'e yükseldi. Ölen Filistinliler arasında en az 154 çocuk bulunuyor.

29 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Kaptin Dmitry Liftas (26) adlı subayın, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Zırhlı birliklerde görevli Üsteğmen Natan Kohin'in (23) de dün gece çatışmada hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, 24 saatte 3'ü ağır 20 İsrail askerinin yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuzdan bu yana 29 İsrail askerinin öldüğü öne sürülürken, Kassam Tugayları söz konusu tarihten şu ana kadar 52 İsrail askerinin yaşamını yitirdiğini kaydediyor.




AMBULANSLAR VURULUYOR


İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunda Huza bölgesini yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bildiriliyor. Bölgeye yaklaşmaya çalışan ambulanslar İsrail tankları tarafından vuruluyor. Bu nedenle ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi edinilemiyor.

Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.
Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail topçularının Huza'da ağır ve rastgele bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, şu ana kadar Han Yunus'un doğu bölgesinden 3 ölü ve çoğu ağır 20 yaralının geldiğini açıkladı.



HABERİN DEVAMI İÇİN SONRAKİ SAYFAYA GEÇİN