Gazze'de son durum ne? Gazze son dakika haberleri...

İsrail ordusu, Gazze'yi vurmaya devam ediyor... Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana 154 çocuğu öldürdüğünü duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Gazze'de ölenlerin sayısının 609'a yükseldiği bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Han Yunus kentinde bulunan bir bina İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. Enkaza dönen binada yapılan kurtarma çalışmaları ile Selam ailesinden bir kişi öldü, sekiz kişi yaralı olarak kurtarıldı.


BİR İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu Gazze'de bir askerlerinin daha öldürüldüğünü duyurdu. Bu ölümle İsrail'in kaybı 28'e yükseldi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor. Tanklar Gazze'nin doğusunu vuruyor. Fotoğraftaki adamın market deposu bu sabah yıkıldı.



ÖLÜ SAYISI 609

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 609'a yükseldi. 3 bin 720 Filistinli yaralı.



İSRAİL ORDUSU KAYIP ASKERİN ADINI AÇIKLADI


İsrail ordusu Gazze'de kayıp olan İsrail askerinin adının Oron Shaul (21) olduğunu açıkladı.

Kassam Tugayları da önceki gün yaptığı açıklamada bir İsrail askerini ele geçirdiklerini belirtmişti. Askerin künye ve üniformasını yayınlayan Kassam Tugayları'nın elinde olduğunu söylediği askerin adı da Oron Shaul.

İsrail ordusu kaynakları, Hamas'ın askerin cansız bedenine ulaşmış olabileceğini söylüyor.

604 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 604'e yükseldiğini açıkladı.



ABD'DEN GAZZE'YE YARDIM

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika'nın Gazze'ye 47 milyon dolarlık insani yardım yapacağını açıkladı.

BAŞBAKAN YARDIMCISININ EVİ BOMBALANDI


İsrail, Gazze ’nin Şeyh Rıdvan bölgesinde eski başbakan yardımcısı Ziyad Zaza ’ya ait bir evi de bombaladı.
İsrail ordusu pazar günü sokak ortasında sivilleri katlettiği Şecaiyye'deki bombardıman da sürdürüyor.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail uçakları bir camiyi hedef aldı. Saldırıda cami büyük hasar gördü. Gazze'de diğer iki cami de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisi İsrai'in tüm tünelleri yok etmeden saldırılarını durdurmayacağını söyledi.

OKULLARA SIĞINIYORLAR

102 bin 788 Filistinli Birleşmiş Milletler'in hizmete açtığı okullara sığınmış vaziyette.

BATI ŞERİA'DA BİR ÖLÜ

Batı Şeria ’da yapılan protesto çağrılarıyla Filistinli göstericiler sokağa döküldü. İsrail protestoculara karşı gerçek mermi kullandı.

Batı Şeria ’da bir Filistinli genç İsrail güvenlik güçleri tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Yönetimin üç gün yas ilan ettiği Filistin'de pazartesi günü Filistinli esnaf Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ile Doğu Kudüs'te kepenk kapatmıştı. İsrail'in Arapların yaşadığı bölgelerinde yaşayan Filistinli esnaf da eyleme destek verdi.

Resmi kurum, banka ve üniversitelerdeki çalışanların greve gitmesi dolayısıyla Batı Şeria'da bulunan resmi kurumlar da gün boyu hizmet vermedi.

12.37 İsrail, Birleşmiş Milletler'in insani yardımlar için talep ettiği 5 saatlik ateşkesi reddetti. 

11.52 Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Gazze'deki şiddetin durması için İsrail-Hamas arasında acil ateşkes çağrısı yaptı:

Hiçbir şey, tansiyonu ve kini artırmaktan, daha fazla kurbana neden olmaktan başka bir işe yaramayan saldırı ve katliamlara gerekçe gösterilemez. 



OBAMA'DAN SÜRPRİZ GAZZE ÇIKIŞI


ABD, İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonu ilk kez açık dille eleştirdi. Obama, "Artık daha fazla sivilin öldürüldüğünü görmek istemiyoruz" dedi.

Gazze'de artan can kayıplarından ciddi endişe duyduklarını belirten ABD Başkanı Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ateşkes konusunda girişimlerde bulunmak üzere Ortadoğu'da bulunduğunu söyledi.

Obama, "Birçok defa söylediğim gibi, İsrail'in Hamas'ın roket ve tünel saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı vardır. İsrail, operasyonlarının neticesinde, Hamas'ın Gazze'deki terörist altyapısını zaten önemli ölçüde zarara uğrattı" dedi.

Obama, Filistinli sivillerin ölümlerinin giderek sayısının artması ve İsraillilerin can kayıplarından ciddi endişe duyduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail ve Filistin'in "ateşkes" çabalarını görüştü.