Gazze'de ilan edilen 72 saatlik ateşkesin süresi doldu. Ateşkesin uzatılması yönünde şu ana kadar Filistinli gruplar ve İsrail arasında bir anlaşma sağlanamadı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kahire'deki müzakerelerde İsrail ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle Filistinli grupların ateşkesin uzatılmasını kabul etmediğini, taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

İSRAİL ATEŞKESİN İHLAL EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Öte yandan İsrailordusu, Filistinli gruplar ile varılan ateşkes anlaşmasının ihlal edildiğini öne sürdü.

İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'den atılan 2 roket, ülkenin güneyindeki Eşkol bölgesine düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmadı" ifadesine yer verildi.

Bu saldırıyla taraflar arasındaki ateşkesin ihlal edildiği öne sürülen açıklamada İsrail'in, başladığı günden bu yana ateşkesi ihlal edecek herhangi bir saldırı düzenlemediği belirtildi.

Hamashareketi ise İsrail ordusunun, Filistinli gruplar ile varılan ateşkes anlaşmasının ihlal ettiği yönündeki suçlamasını yalanladı.

HamasSözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze'den İsrail'e füze atıldığı İddiasını yalanlayarak, bunun İsrail tarafından saldırıya zemin oluşturmak amacıyla dile getirildiğini" söyledi.