GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ GENİŞLETİLMİŞ TRAFİK KOMİSYONU TOPLANDI
TOPLANTIDA SURİÇİNDEKİ ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİ BAŞTA OLMAK ÜZERE KENTLE İLGİLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Gazimağusa’da Namık Kemal Meydanı ile Petek Pastanesi arasındaki yolun akşam 19.30 ile sabah 04.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olması kararı alındı.
Gazimağusa Belediyesi Genişletilmiş Trafik Komisyonu bugün Başkan İsmail Arter başkanlığında toplanarak, suriçindeki araç ve yaya trafiği başta olmak üzere kentle ilgili konuları görüştü.
Belediye açıklamasına göre, toplantıya komisyona üye meclis üyeleri, Gazimağusa Kaymakamlığı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü ile Karayolları Dairesi’nden yetkililer katıldı. 
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, Genişletilmiş Trafik Komisyonu’nun gündeminde olan konuları görüştüğünü söyledi.
Arter, Mağusa Suriçi’nde araç trafiği ve yayaların kullandığı Namık Kemal Meydanı ile Petek Pastanesi arasındaki yolun akşam saatlerinde kapatılarak yayalaştırılması konusunda daha önceki toplantıda karar aldıklarını ifade ederek, geçen yıl deneme amaçlı yapılan uygulamanın bu yıl sürekli olacağını, ancak bu tür kararlar alınırken bölgedeki insanlardan tepki geldiğini, bunun da dikkate alınacağını kaydetti.
Yolun kapatılması kararının ayaküstü alınan bir karar olmadığını, meclis üyelerinin bilgisi dahilinde, belediyenin trafik şubesinin değerlendirmesiyle alınan bir karar olduğunu ifade eden Arter, yol üzerinde işyeri bulunan esnafın belediyeye dilekçe yaparak yolun kapatılmasıyla ilgili değerlendirme yapmalarının istendiğini aktardı.
 Arter, toplantının sonunda yaptığı konuşmada, Namık Kemal Meydanı ile Petek Pastanesi arasında yolun akşam 19.30 ile sabah 04.00 saatleri arasında trafiğe kapatılmasıyla ilgili daha önce aldıkları kararın uygulanmaya devam etmesi yönünde karar aldıklarını ifade etti.
Arter, suriçinde yayaların; kaldırımları kullanmasında kaldırım işgallerinden dolayı sıkıntı yaşadığını, trafiğe kapatılan yol üzerindeki kaldırımların boş bırakılması gerektiğini vurguladı.
Başkan Arter, belediyenin asli görevi olan bu kararın, suriçi dışındaki tüm kaldırımlar için de geçerli olduğunu belirtti.