Ülke genelinde etkisini gösteren sağanak yağmur, Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde yaşayan bir ailenin evini sular altında bıraktı.
Yusuf Mehmet Sokak’ta üç çocuğuyla birlikte yaşayan Behiye Bilgiç ile Süleyman Bilgiç çiftinin evi, hem sokaktan hem de komşu evin bahçesinden gelen yağmur suyuyla doldu.
Hemen hemen her yağmur sonrası, çukurda olan evlerinin su altında kaldığına dikkat çeken Bilgiç ailesi, yetkililerin mahallelerindeki soruna çözüm bulmasını istedi. 
2009 yılının aralık ayında da bölgeye düşen sağanak yağmurların evini sular altında bıraktığını anımsatan Behiye Bilgiç, haftalarca çocuklarıyla birlikte sokakta uyuduklarını söyledi. Bilgiç, geçen yılki mağduriyetinin halen giderilmediğini ifade etti.
Eşinin aylardır işsiz olduğunu da anlatan Behiye Bilgiç, geçen yılki zarar ziyanının 30 bin TL olduğunu ileri sürdü. Behiye Bilgiç, “Geçen yıl suya gömülen eşyalarımı borçlanarak yeniledim. Evimi Gazimağusa Belediyesi’nin bana verdiği malzemelerle tamir ettim. Evimiz çukurda, bu nedenle her yağmur sonrası mağdur oluyoruz. Bıktık artık.” dedi. 

Ekipler, yardıma koştu

Bilgiç ailesinin yardımına Gazimağusa Belediyesi’nin çalışanları ve itfaiye ekipleri koştu. İtfaiye ekipleri, evdeki, belediye ekipleri de yan evdeki yağmur suyunu boşaltı. İtfaiye ekipleri, motopomp ile yağmur suyunu saatlerce süren çalışma sonucu boşalttı. 
Gazimağusa Kaymakamlığı’nda görev yapan bir ekip de olay yerine gelerek, Bilgiç ailesinin zarar ziyanını tespit etmek için çalışma yaptı.
Kaymakamlıkta görevli ilçe müfettişi Halil Talaykurt, kendilerinin üzerine düşen görevi yapacağını belirterek, afetin verdiği zarar ziyanı tespit edip, bakanlığa ileteceklerini dile getirdi.










KAYNAK : KIBRIS