Van, Mersin, Hakkari ve Batman'daki erken Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı. Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, parti otobüsünün içine düşen gaz bombası nedeniyle fenalaştı. Bazı polislerin de Türk'ü darp ettiği öne sürüldü. Yüksekova'da ise açılan ateş sonucu 2 polis yaralandı.

Mersin, Van, Hakkari ve Batman'da Nevruz kutlamaları için tören alanına gitmek isteyen gruplar ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı.

Batman'da Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, parti otobüsünün içine düşen gaz bombası nedeniyle fenalık geçirdi.

Ahmet Türk'ün bazı polisler tarafından darp edildiği iddiaları da var. Türk, olayın ardından Dünya Hastanesi'ne kaldırıldı.

Türk, kalp pili taşıdığı için önce kardiologların kontrolünde tedaviye alındı. Son gelen bilgilere göre Ahmet Türk'ün sağlık durumu iyi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da olayın ardından Van'daki programını yarıda keserek Batman'a hareket etti.

POLİSE ATEŞ AÇILDI: 2 YARALI
Hakkari’nın Yüksekova ilçesinde de Nevruz alınına gitmek isteyen gruba izin verilmeyince gerginlik çıktı.

Polis ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarında toplanan göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Öte yandan, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, grup içerisinden polise ateş açıldığını söyledi.

Özeren, olayda panzer sürücüsü ile bir polis memurunun yaralandığını ifade etti. Yaralı polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaymakam Özeren, ''Polise uzun namlulu silahla ateş açan kişi özel harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine yaralanarak mahalle arasına kaçmış. Uzun namlulu silahlı saldırganın yakalanması için kaçtığı bölgeye hava destekli operasyon başlatıldı'' dedi. 

MERSİN
Mersin’in Akdeniz ilçesinde BDP binası önünde toplanan bir grup, miting alanına gitmek için harekete geçti. Göstericilerin yürüyüşte ısrar etmesi üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti.

Göstericiler, polisin üzerine havai fişek ve maytap atınca ortam bir anda karıştı. Polis ekipleri, tazyikli su ve gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçtı. Göstericilerle polis arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Öte yandan, bir sokaktan polislerin üzerine el yapımı bomba atıldı. Bomba boş alana düşerek patlarken, yaralanan olmadı.

VAN
Van’daki Nevruz kutlamaları da Kültür Caddesi’nde bulunan BDP çadırı önünde başladı.

BDP lideri Selahattin Demirtaş’ın da yer aldığı grup, burada halaylar çekti.

Grup daha sonra yürüyüşe geçti. Kültür Müdürlüğü önüne kadar gelen grup, polis tarafından durduruldu.

2 Nisan Caddesi’nde de bir grup slogan atarak Nevruz alanına girmek istedi. Polis ekipleri, taş atan grubu gözyaşartıcı bomba ile dağıttı.