FRANSIZ UÇAKLARINDAN, SİLAHLI GRUP LİDERLERİNİN YERİNİ İHBAR EDENLERE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEĞİNİ YAZAN BİLDİRİLER ATILIYOR

Fransız savaş uçaklarından, Mali'nin kuzeyindeki Azavad bölgesinde, Fransız ve Mali askerlerine karşı savaşan silahlı grup liderlerinin yerini ihbar edenlere para ödülü verileceğini yazan broşürler atıldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Sahra bölgelerine Arap ve Tuareg kabilelerinin yaşadığı bölgelere Fransız savaş uçaklarından atılan broşürlerde, ''Ensaruddin Hareketi, Tevhid ve Cihad Hareketi ve İslami Mağrip El Kaidesi liderleri, Fransa ve Mali tarafından aranan uluslararası teröristlerdir'' ifadelerine yer verildi.

Fransız ve Afrika Gücü askerlerine karşı savaşan silahlı grupların liderleri hakkında bilgi getirenlere para ödülü verileceği yazan broşürlerde, başta Ensaruddin hareketi lideri İyad el-Gali olmak üzere, Hareket'in sözcüsü Ebu Ömer Sidi Muhammed, komutanlardan Şerif Veled et-Tahir, Muhammed Ağ İdris ve diğer hareket liderlerinin isimlerinin yazılı olduğu kaydedildi.

Aranan silahlı grup liderlerinin, Timbuktu, Gao ve Kidal şehirlerinin Fransız ve Mali askerlerinin kontrolüne geçmeden önce bölgeden ayrıldığı biliniyor.

Mali'de geçen yıl Ocak ayında ülkenin kuzeyinde başlayan isyan, Mart ayındaki askeri darbenin neden olduğu otorite boşluğuyla büyümüş, ülkenin yarıdan fazlası isyancıların kontrolüne girmişti. Silahlı grupların, başkent Bamako'ya ilerlemesi üzerine Mali hükümetinin çağrısıyla, Fransa 12 Ocak'ta bu ülkede hava saldırılarına başladı. O günden beri devam eden saldırıların ardından silahlı grupların kontrolündeki Kidal ve Gao kentleri geri alınırken, Timbuktu şehrinin de Mali ordusunun denetimine geçtiği belirtiliyor.