Mormenekşe’de fırtına ve hortum, önüne ne geldiyse söküp götürdü.

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde dün öğleyin başlayan aşırı yağmurlarla birlikte gelen fırtına ve hortum, önüne ne geldiyse söküp götürdü. Vatandaşlar, bölgede zararın çok büyük olduğunu vurguladı.
Hortum ve fırtına, elektrik direklerini kopardı, bazı evlerin kiremitlerini, bazı ağılların çatılarını uçurup 300-400 metre ileriye savurdu, duvarları yıktı. Olumsuz hava koşulları binlerce liralık zarara yol açtı. 
Aşırı yağış, hortum ve fırtına, başta İsmail Gürsoy, Kenan Arkın, Ali Dalka, Memiş Düzgün, Akın Altıntaş ve daha birçok hayvancının ağıllarına zarar verdi.

Altıntaş: Daha geçen yılki zararımız ödenmedi

Hayvancılardan İsmail Gürsoy, zararının en az 30 bin TL olduğunu belirtirken, Akın Altıntaş ise geçen yıl yine mandıralarının çatılarının uçtuğunu, duvarlarının yıkıldığını anımsattı.
Akın Altıntaş, devletin geçen yıl 30 bin TL zarar tespiti yapmasına rağmen, hiçbir ödeme yapmadığını, bu yıl yine 20 bin TL zarara uğradığını söyledi. 
Ali Dalka isimli vatandaş ise çinko ve keresteler için aldığı 4 bin TL borcu henüz ödemeden fırtınanın her şeyi söküp parçaladığını anlattı.
Tüm hayvancılar devletin köylerini “afet bölgesi” olarak ilan etmesini, çünkü zararlarının çok büyük olduğunu vurguladı.



KIBRIS GAZETESİ