KKTC’nin dördüncü kez evsahipliği yaptığı “KKTC Uluslararası F3J Şampiyonası” tamamlandı. Şampiyonada takım birinciliği yanı sıra ferdi klasmanda şampiyonluğu Türkiye aldı. İkinciliği Norveç alırken, evsahibi KKTC’de üçüncülüğe imza attı.

Geçitkale’deki Yavrukuş Tesisleri’nde evsahibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte 14 ülke takımından yarışmacıların 2 gün süren mücadelesi sonunda Türkiye’nin Soarist Havacılık Takımı birinci, Norveç’in Team ekibi ikinci, Serhat Alışkan, Salahi Tezel, Özer Kişmir, Mehmet Kofalı, Mehmet Tunaboylu ve Joe Worst’den kurulu KKTC Hava Sporları Federasyonu Takımı da üçüncü oldu.

F3J Şampiyonası’nın Juniorlar kategorisinde birinciliği Alman yarışmacı Manuel Reinçke aldı. Bu kategorinin ikincisi Ukrayna’dan Nikita Sholm oldu.

Ferdi klasmanda ise son 3 yılın dünya şampiyonu olan Türkiye’den Philip Kolb şampiyonanın birinciliğine imza attı. İkinciliği Amerika’dan Jolly Larry, üçüncülüğü ise Almanya’dan Rossner Thomas aldı.

Kuzey Kıbrıs 4’üncü Uluslararası F3J Şampiyonası’nda KKTC ve Türkiye yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Bulgaristan, Finlandiya, İsviçre, Azerbaycan, Yeni Zelanda, Ukrayna ve Norveç’ten 60 dolayında yarışmacı yer aldı.