Suriye'de çatışmalar hız kesmiyor. Halep'e bağlı El Bab kasabasına savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda 18 kişi öldürüldü. Çin ise, Ankara'nın Suriye'de güvenli bölge kurulması önerisinin sonuç vermeyeceğini iddia etti.

Suriye'de ordu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar Halep'te yoğunlaşıyor. Son olarak Suriye ordusuna ait bir savaş uçağı Halep'e bağlı El Bab kasabasına saldırı düzenledi. Saldırıda 18 kişinin öldürüldüğü iddia edildi.

Muhaliflerin kurduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Bab kasabasında bir savaş uçağının düzenlediği saldırıda 10 erkek, 6 kadın ve 2 çocuğun öldürüldüğünü ileri sürdü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdül Rahman, "Sığındıkları bina savaş uçakları tarafından bombalandı" dedi.

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE UYARI 
Suriye'de sığınmacılar için güvenli bölge oluşturulması tartışmalarına Çin de katıldı. Çin, Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge kurulması önerisinin sonuç vermeyeceğini iddia etti.

Çin Komünist Partisi'nin sözcüsü niteliğindeki "Halkın Günlüğü" gazetesi, Türkiye'nin, şiddetten kaçan Suriyeli siviller için yabancı ülkelerin koruması altında bir güvenlik bölgesi kurulması önerisinin, Suriye'de giderek kötüleşen insani krize yararı olmayacağını yazdı.

Gazetedeki yazıda, "Tarih, güvenli bölgelerin mültecilere hemen hemen hiçbir koruma sağlamadığını gösteriyor." denildi.

'ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI UYANIK OLUNMALI'
Gazete, bazı ülkelerin, Suriye için insani yardım kavramını bu ülkenin iç işlerine karışma ve askeri müdahale yolunda kullanma çabalarına karşı uyanık olunması gerektiğini de kaydetti.