Suriye'de devlet televizyonuna düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi yaralandı. Esad ise, Halep'e büyük bir taarruz başlatmak için kent çevresine 20 bin asker konuşlandırdı. Esad, haziranda atadığı Başbakan Riyad Hicab'ı da azletti.

Suriye Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, başkent Şam'ın Emeviye Meydanı'nda bulunan Devlet Radyo ve Televizyonu Genel Müdürlüğü binasının 3. katında meydana gelen patlamada en az 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada devlet televizyonunun yayına devam edeceği vurgulandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te iki haftadır devam eden iç savaşı kazanmak için büyük bir hazırlık içinde olduğu iddia edildi. Suriye ordusundan yapılan açıklamada, Halep çevresine 20 bin ek asker konuşlandırıldığı, büyük bir taarruz başlatmak için emir beklendiği belirtildi.

HALEP STRATEJİK ÖNEMDE
Fransız haber ajansı AFP'ye açıklama yapan Suriyeli askeri bir yetkili, Suriye ekonomisinin kalbi Halep'i muhaliflerden temizlemek için kent çevresine 20 bin asker konuşlandırıldığı vurgulanarak, "Ordu büyük bir taarruz için emir bekliyor" denildi.

Esad ve Suriyeli muhalifler için stratejik öneme sahip olan Halep'te iki haftadır şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suriye ordusu kenti ele geçirmek için savaş uçakları, tank ve toplarla saldırı düzenliyor. Halep'in Suriyeli muhaliflerin eline düşmesi halinde, ülkenin kuzeyinin kontrolü Esad kaybedecek.

ESAD BAŞBAKANINI AZLETTİ
Suriye Devlet Televizyonu, Başbakan Riyad Hicab'ın görevden alındığını duyurdu. Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından görevden alındığı belirtildi.

Tarım Bakanı Riyad Hicab, geçtiğimiz mayıs ayında yapılan parlamento seçimlerinin ardından haziran ayında Beşşar Esad tarafından başbakan olarak atanmıştı.

TAHRAN ANKARA'DAN YARDIM İSTEDİ 
Suriye'nin başkenti Şam'daki Seyyide Zeynep Türbesi'ni ziyaret eden 48 İranlı muhalifler tarafından kaçırıldı. Tahran, Suriye muhalefeti ile iyi ilişkiler içinde olan Türkiye ve Katar'dan İranlıların serbest bırakılmasına yardımcı olmalarını istedi.

OPERASYONLARDA 118 ÖLÜ 
Muhaliflerin oluşturduğu Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW) de, yönetime bağlı birlikliklerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte ölü sayısının 118'e yükseldiğini iddia etti.

Örgüt, ordunun sabahtan bu yana başkent Şam'ın Tadamun, Deyr Asafir, Şakur, Kafr Susa ve Kafr Batna bölgelerine ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 54 kişinin yaşamını yitirdiğini çok sayıda da kişinin yaralandığını, bazı bölgelerde ise nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını ileri sürdü. belirtti.

Halep'te 29, İdlib'te 14, Dera 11, Deyru'z Zor'da 5, Humus'ta 4 ve Hama'da bir olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda ölü sayısının 118'e çıktığı belirtildi.