Girne bölgesindeki Bufavento Kalesi yakınında dün akşam ölü bulunan Oktay ve Ülgen Erülkü çiftinin ailesi, tehdit edildikleri ve maddi sıkıntı içinde oldukları yönündeki haberlerin gerçek olmadığını açıkladı.

“Ali, Kaan, Mehmet Erülkü ve Ailesi” imzasıyla yapılan açıklamada, dün ve bugün basında yer alan “asılsız ve itibarlarını zedeleyici” haberlerin hiçbir dayanağının olmadığı belirtildi. Açıklamada “En derin acımızı yaşamakta olduğumuz bir anda basında yer alan asılsız haberler bizi tarifsiz bir şekilde üzmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca Oktay ve Ülgen Erülkü çiftinin yarın öğle namazından sonra Lefkoşa Mezarlığı’nda defnedileceği belirtildi.

Erülkü ailesinin açıklaması aynen şöyle:

“Değerli aile büyüklerimiz, sevgili anne ve babamız Oktay Erülkü ve Ülgen Erülkü, 6 Mart 2012’de hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bizleri ve tüm sevenlerini derinden üzen kayıplarımız için dün ve bugün basında yer alan asılsız ve itibarımızı zedeleyici haberlerin hiçbir dayanağı yoktur. En derin acımızı yaşamakta olduğumuz bir anda basında yer alan asılsız haberler bizi tarifsiz bir şekilde üzmektedir. Tehdit edildikleri, maddi sıkıntı içinde oldukları yönünde söylenti olarak yayılan tüm haberlerin hiçbiri gerçekle bağdaşmıyor. Hayatı boyunca herkes tarafından sevilen aile büyüklerimizin cenazeleri yarın, Lefkoşa Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip defnedilecek. Bizlere bıraktıkları anıları yaşatacağız”