Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarınki liderler görüşmesinin son görüşme olabileceğini söyledi. Eroğlu, “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yarınki görüşmeden sonra görüşlerini, düşüncelerini aktaracağına göre bu safhada görüşmenin bir anlamı olmaz” dedi.

Yarından itibaren Downer’ın raporunu ve genel sekreterin tavrını bekleyeceklerini kaydeden Downer, “Vereceği rapordan sonra Genel Sekreter’in tavrının ne olacağını hep birlikte göreceğiz… Buna göre geleceğe yönelik kararlarımızı bir daha gözden geçirip, ona göre hareket edeceğiz” şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir kabulü sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, müzakerelerdeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eroğlu, Kıbrıs’a geldikten sonra görüşmeye devam ettiği BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’ın, gerek kendisi, gerekse özel temsilcisiyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Downer’ın, cuma günü görüşlerini aktaracağı BM Genel Sekreteri ile daha sonra New York’ta buluşacağını ve kararını bekleyeceğini kaydeden Eroğlu, “Biz de genel sekreter’in, Downer’ın verdiği bilgi ışığında ve yazdığı rapor doğrultusunda nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyoruz” dedi.