Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının adada bir anlaşmaya çok sıcak baktığını söylemenin mümkün olmadığını; bugüne dek ortaya çıkan tüm anlaşma metinlerini reddettiğini belirterek “Niyetleri başka” dedi. Eroğlu, her şeye rağmen bu yıl içinde müzakereleri tamamlayıp güven içinde yaşanacak bir anlaşmayı hedeflediklerini, olmazsa da ona göre tavırlarını ortaya koyacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

CEVAHİROĞLU: “SİZE GÜVEN VE İNANCIMIZ TAM”

Göreve yeniden seçilmesinden dolayı ilk ziyaretini KKTC’ye yapan Cevahiroğlu, Cumhurbaşkanı’na destek belirtti.
“KKTC bağımsız bir devlettir ve bütün dünya tarafından kabul edilecektir” diyen Ferudun Cevahiroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’la başlayan müzakerelerde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kalıcı barışın altına imza atacağına inandıklarını ifade ettti.

Cevahiroğlu, “Barış olsa da olmasa, Türkiye Gençlik Konfederasyonu olarak size güven ve inancımız tamdır” dedi.

EROĞLU: “ANLAŞMA SADECE BİZE BAĞLI OLSA...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında Ferudun Cevahiroğlu’nu yeniden seçildiği görevi nedeniyle kutladı ve konfederasyonun çalışmalarını yakından izlediğini söyledi.

Kendisine verilen desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkını ve Anavatan’ı memnun edecek bir anlaşma arayışında olduklarını belirterek, “Mümkün mü, değil mi? Sadece bize bağlı olsa ‘mümkün’ diyeceğiz ama muhataplarımıza da bağlı olduğu için kesin konuşamıyoruz. Müzakere masasında yapıcı adımlarla karşı tarafı da mukabil adımlara zorlama gayreti içinde olan tarafız” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “maalesef” Rum tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varisi olarak görüldüğünü,  AB’ye ve BM’ye üye olması yüzden bir anlaşmaya çok sıcak baktığını söylemenin de mümkün olmadığını, belirtti.
Güney Kıbrıs’ın bugüne kadar ortaya çıkan tüm anlaşma metinlerini reddettiği dikkate alınırsa niyetinin başka olduğunun söylenebileceğini ancak kendilerinin her şeye rağmen bu yıl içinde müzakereleri tamamlayıp güven içinde, namuslarıyla yaşayabilecekleri bir anlaşmayı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Olmazsa da ona göre tavrımızı ortaya koyacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, gençlerin bir çatı altında toplanmasının önemli bir hareket yarattığını; “konfederasyonun, Türkiye’deki ve Kıbrıs’taki politikalarını bilen bir kişi olarak” bundan memnuniyet duyduğunu belirterek, başarı diledi.