Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Din İşleri Başkanlığı’yla protokol imzalamak üzere KKTC’de bulunan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde Din İşleri Başkanı Talip Atalay da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Din İşleri Dairesi ile TSE’yi, protokol imzalamalarından dolayı tebrik etti.

EROĞLU

Yıllardan beri görevini en iyi şekilde yapan TSE’nin Avrupa Birliği Standardizasyon Komitesi’ne (CEN) tam üye olmasının fevkalade önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, artık kaçınılmaz olan standartların mutlaka yükseltilmesi ve belli seviyeye getirilmesi gerektiğini belirtti.

Din İşleri’nin de standartlarını yükseltmek istemesinin önemine vurgu yapan Eroğlu, her şeyi daha mükemmel yapma gayreti içinde olunmasından da memnuniyet duyduğunu söyledi. Eroğlu, Talip Atalay’ın öğretim görevliliğinden gelen titiz yanının TSE ile uyum içinde istenilen noktaya gelineceğinden emin olduğunu kaydetti.

ATALAY

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise konuşmasında, Din İşleri Başkanlığı’nın 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirilmesi için TSE ile imzaladıkları protokolle ilgili bilgi vermek ve aldıkları destekten dolayı teşekkür etmek için Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret ettiklerini söyledi.

Din İşleri Başkanlığı olarak verdikleri hizmetin AB normlarında standartlaştırılmasının hedeflendiğini kaydeden Atalay, konunun uzmanı olan TSE ile protokol imzalamalarını müteakip, sürecin devamında, eğitim ve uygulama konularında da katkı alacaklarını belirtti.

Atalay, “Ülkedeki din hizmetlerinin tam anlamıyla ölçülebilir ve somut verilere dökülebilir bir tarzda kaliteli bir standarda ulaşması konusunda mesafe almış olacağız. Din İşleri Başkanlığı olarak açık, şeffaf, denetlenebilir, belirli bir standartta hizmet sunabilen bir birim, kurum haline gelmeyi amaçlıyoruz” dedi. Talip Atalay, taleplerini kabul edip, destek olan TSE’ye teşekkür etti.

ŞENTÜRK

TSE Başkanı Hulusi Şentürk de konuşmasında, TSE’nin Avrupa Birliği Standardizasyon Komitesi’ne (CEN) tam üye kabul edildiğini söyledi.

AB’ye tam üye olan ilk Türk kuruluşu olduklarına işaret eden Şentürk, “TSE artık bir AB kuruluşudur. TSE’den alınacak her türlü bilgi ve belgeler artık AB pazarlarında tartışmasız geçerli bir belge. Bunun avantaj sağlayacağından eminim” dedi.

SÜMBÜL

TSE KKTC Temsilcisi Osman Sümbül de, TC’den gelen heyetle uzun zamandır planladıkları faaliyetler olduğuna dikkat çekerek, KKTC’de standart ve standardizasyonun yaygınlaştırılması için çeşitli temaslarda bulunarak, eğitimler vereceklerini söyledi.