Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’la ilgili müzakerelerin bugüne kadar iyi yönetildiğini ve izlenen politikanın Türkiye tarafından da benimsendiğini vurguladı.

Sabah saatlerinde Karşıyaka’da köy kahvesinde halkla sohbet eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Rumların isteklerine bakarsanız, tüm memleketi verseniz tatmin edemezsiniz. Hristofyas’ın (Rum Yönetimi Başkanı) bir anlaşma için istediklerini ne ben, ne KKTC halkı verebilir. Onların istekleri kadar bizim de isteklerimiz vardır. Ama sadece alma isteği olan bir kişiyle anlaşmanın zor bulunabileceği bir gerçektir” dedi.

Bugüne kadar anlaşma için ortaya çıkan tüm planların hep Rum tarafınca reddedildiğine dikkat çeken Eroğlu, AB dönem başkanlığının yaklaşmasıyla uzlaşmazlığın artacağını da yineledi. Eroğlu, “Anlaşma her iki halkın menfaatlerine bakılarak ve bir denge kurularak olur. Görüşmeler için haziran son ay olacak” dedi.

Eroğlu, Ankara’daki son temaslarında, izledikleri politikanın Türkiye Cumhuriyeti tarafından benimsendiğinin teyit edildiğini de ekledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Karşıyaka’da köy kahvesinde halkla sohbetinin ardından Tepebaşı (Yorgoz)’da festival açılışına katılacak.