Kıbrıs sorununa çözüm bulma amacıyla yürütülen görüşmeler çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın yaptığı görüşme sona erdi.

Ara bölgede eski havaalanının yanındaki terminal binalarında bulunan ofiste, saat 10.15’te başlayan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Özel temsilciler Kudret Özersay ve Yorgo Yakovu liderlerin bölgeden ayrılmasının ardından içeride kalarak mülkiyet üzerinde müzakerelerini sürdürdüler.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer görüşme sonrası yaptığı açıklamada, liderlerin bugünkü görüşmede mülkiyet konusunu ele almaya devam ettiklerini, buna ek olarak da öğleden sonra, BM Genel Sekreteri’nin aybaşında hazırlamış olduğu raporla ilgili BM Güvenlik Konseyi’ne vereceği brifing ve de kendisinin yarın akşama kadar tamamlanması beklenen değerlendirme raporunu ele aldıklarını söyledi.

Bugünkü görüşmenin son görüşme olup olmadığı konusundaki soruya Downer, BM olarak görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kendisinin burada olmaması halinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın adada olacağını ifade ederek, “Liderlerin görüşmesi onlara kalmış bir meseledir, süreç Kıbrıslılar tarafından Kıbrıslılar için yürütülen bir süreçtir.” dedi.

Downer, başka bir soruya karşılık bundan sonra planlanmış herhangi bir görüşmenin bulunmadığını fakat liderlerin talep etmesi halinde görüşmeye ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.