Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de kampüs kurma çalışmaları kapsamında adada bulunan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Alper Akınoğlu’nu kabul etti.

Kabulde Çukurova Üniversitesi KKTC Kampüsü’nün kurulacağı İskele’nin Belediye Başkanı Halil Orun da hazır bulundu.

Kabulde konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, İskele’ye kampüs kurulmasıyla ilgili onay yasalarının hem KKTC hem de Türkiye’de meclisten geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC Kampüsü’nde öncelikle Tıp Fakültesi açmayı planladıklarını söyleyen Akınoğlu, Tıp Fakültesi’nde YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu tarafından sıcak karşılanan 3+3 eğitim sistemi ile 3 yıl KKTC’de 3 yıl da Çukurova Üniversitesi Balçalı Hastanesi’nde eğitim vereceklerini belirtti.

Akınoğlu, Türkiye’de doktor ihtiyacının çok olduğunu ve Tıp Fakülteleri’ne giriş puanlarının yüksek olduğunu anlattı.

KKTC’deki öğrencilerden alınacak ücretlerin masrafları karşılayacak düzeyde olduğunu, gerek cari bütçe gerekse yatırım bütçesinin oluşmasının kolay olacağını söyleyen Akınoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden alınacak az miktardaki başlangıç ödeneği ile İskele’de kısa süre içerisinde Tıp Eğitimi ve arkasından diğer dallardaki eğitimlere başlayabileceklerini ifade etti.

KKTC’yi kendilerinden bir parça olarak gördüklerini ve hizmet etmek istediklerini söyleyen Akınoğlu, KKTC’deki üniversitelere rakip olmadıklarını, onların alanlarına girmeyeceklerini, öğrenci profili açısından KKTC’deki üniversitelerle dayanışma içerisinde çalışmak istediklerini dile getirdi.

Akınoğlu,  Çukurova Üniversite’ndeki görevinin tamamlanmak üzere olduğunu ve KKTC’deki Kampüsün Rektörü olarak görevlendirildiğini dile getirdi ve İskele’de kurulacak olan kampüsün gelişim raporu ile Çukurova Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin bir çalışmasını Eroğlu’na sundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Başbakan olduğu dönemde Çukurova Üniversitesi KKTC Kampüsü arazisini planladıklarını  söyledi ve bugün konuyla ilgili yasanın iki ülke meclisinden de geçtiğini  görmekten memnun olduğunu dile getirdi.

Tıp Fakültesi’nin önemli ve 3+3 şeklinde eğitim verilecek olmasının güzel  olduğunu ifade eden Eroğlu, sadece Türkiye değil başka ülkelerden de öğrencilerin de burada eğitim görmek isteyeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Kampüsün İskele Bölgesi’ne kurulacak olmasının bölgeye bir hareket getirmesi ve istihdam yaratması açısından önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, üniversitenin başarılı olacağına inandığını belirtti.

Bir çok formalitenin aşıldığını, üniversitenin temelinin kağıt üzerinde atıldığını kaydeden Eroğlu, fiziki temelin  de kısa sürede atılması temennisinde bulundu.