Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, yeni kurulan Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, yeni kurulan derneğin bilimsel düşünceyi geliştirme çalışmalarında bulunmasının önemine vurgu yaptı.

Sosyal etkinlikler içinde bulunan birçok dernek bulunduğunu ancak bilimsel çalışmayı ön plana çıkaran derneğin diğerlerinden farklı olduğunu kaydeden Eroğlu, bu derneğin onur üyeliğinin kendisine teklif edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “İnşallah bu dernek çatısı altında birçok çalışmalar gerçekleştirilir. Kıbrıs müzakereleri de bilimsel bir hareket tarzı içinde sürdürülüyor.  Bu nedenle sizin gibi gençlerin Kıbrıs konusunda düşünce ve görüşleri mutlaka olması gerekir. Biz buraya kadar getirdik. Bundan sonra bu ülkeyi, devleti ileriye taşıyacak olan sizin gibi aydın ve çalışkan gençlerdir” dedi.

Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği Başkanı Behçet Çelebi de konuşmasında, yeni kurulan dernek ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’ta ilkler başarmayı düşündüklerini kaydeden Çelebi, projeleri arasında uzay bilimleriyle ilgili bir kule kurulması ve satrançla ilgili bir festival düzenlenmesi bulunduğunu söyledi.

Kıbrıs konusuna da değinen Çelebi, Rum tarafının geçmişten bugüne Türk tarafına hep sanal kazanımlar getirecek önerilerde bulunarak, bir şeyler elde etmeye çalıştığını söyledi.

Çelebi, “Onların zihinleri değişmedi. Biz size güveniyoruz. Kıbrıs Türk halkı çok şanslı çünkü sizin gibi bir Cumhurbaşkanları var” dedi.

Behçet Çelebi, daha sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na derneğin ilk onur üyeliğini takdim etti.