Erkeğin Kişiliği Uyumluysa

Bazı erkekler o kadar inatçı ve dediğim dediktir ki, eşlerinin hiçbir isteklerini yerine getirmezler ama bu eşlerini sevmiyorlar anlamına gelmez. Sadece onların yapılarıyla ilgilidir. Bazı erkeklerise eşinin isteğini yerine getirir ama arayazaman koyar. Yani biraz yalvartır. Kimi erkekise ılımlı ve uyumlu bir kişiliğe sahiptir. Buerkekler eşlerinin bir dediğini iki etmezler. Eşlerinin mutluluğu adına her şeyi yaparlar ve yapmaya da hazırdırlar.

Kişilik Çatışması Olan Evlilikler

Eğer eşler arasında kişilik çatışması varsa, sürekli kavga ediyor ve birbirlerini imha etmeye kalkıyorlarsa kadın ne yaparsa yapsın, isteğinieşine yaptıramaz. Birbirleriyle sürekli inatlaşan bu eşler, değil karşı tarafın isteğini yapmak, tam tersini yaparlar.

İşve, Cilve, Gözyaşı; Nazlanma, Seks Yasağı ve İkna


Kadınların çoğunun eşine isteğini söyleme ve talep etme davranışının başarılı olduğu yer “Yatak odası.” “Eşime isteklerimi yatakta söylüyorum” diyen kadın sayısı fazla. Üstelik sözlerini de geçiriyor bu kadınlar.

Kimi kadın, isteklerini ağlayarak ve gözyaşı dökerek yaptırabildiğini söylüyor. Özellikle eşleri ile iletişimde sıkıntı yaşayan kadınlar bu yönteme başvuruyorlar. Konuşarak anlaşabilme olasılığı olmadığından, ağlayarak başarı elde ediyorlar.

Yine çoğu kadının isteğini yaptırma şekli, eşine naz yapması. İsteği olmadığı zaman, eşlerine naz yapan kadınların başvurduğu davranışlardan biri de seks yasağı. İsteği olana kadar eşine seks yasağı koyan kadınların başarı oranı da epeyce yüksek.

İletişim Kurmak

Eşleri ile sağlıklı iletişim içinde olan kadınlar, arzu ve isteklerini “konuşarak” ve eşlerini “ikna” yoluna giderek ifade diyor ve başarılı oluyorlar. Hiç kuşkusuz en sağlıklı yöntem olan “iletişim”, eşlerin ilişkilerinde ve evliliklerinde oldukça olumlu bir etken. Karısına bilinçaltında “öfke” besleyen erkek, iletişim yoluyla iknada, eşine öfke beslemiyor hatta sağlıklı iletişimden dolayı sevgi duyguları pekişiyor.