1. Ergenekon Davasını gizli tanığı 'Poyraz', Ergenekon ile futbolda şike bağlantısını anlattı ve Sedat Peker'e bağlı isimleri açıkladı.

Birinci Ergenekon Davası'nın gizli tanığı "Poyraz", şike davası sanıkları Mecnun Otyakmaz ile Olgun Peker'in Ergenekon sanığı Sedat Peker'e bağlı çalıştıklarını söyledi.

Danıştay'a saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olaylarına ilişkin dosyaların birleştirildiği davanın 211'inci duruşmasında, gizli tanık Poyraz ifade veriyor.

Uzun yıllar Ergenekon sanığı ve çete davasından hükümlü Sedat Peker'in yanında çalıştığını belirten gizli tanık, futbolda şike iddialarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gizli tanık, Şike Davası'nın tutuklu sanıkları Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile Giresunspor Kulübü Eski Başkanı Olgun Peker'in, Ergenekon sanığı Sedat Peker'e bağlı hareket ettiğini söyledi.

Gizli tanık, Olgun Peker ve Mecnun Otyakmaz'ın her açıdan Sedat Peker'in kontrolünde olduğunu ifade etti.

Gizli tanık Poyraz, Olgun Peker'in, Sedat Peker'e olan bağlılığı nedeniyle Aydın olan soyadını Peker diye değiştirdiğini de anlattı.

Gizli tanığın bu ifadeleri daha önce şike iddianamesine de yansımıştı. Birinci Ergenekon Davası'nda 108 sanık, silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılanıyor.