Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan, İsrail’in İran’ı vurmasının felaket olacağını belirterek, “Bunu Obama’ya da söyledim" dedi.

Suriye konusunda ABD, BM, Rusya ve İran'ın önemli unsurlar olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin ‘Öldürücü bir darbede yokuz, ancak lojistik yardım olabilir’ dediğini söyledi.

Rusya'nın da Esad’ın yaptıklarını kabul etmediğini belirten Erdoğan, İran'ın ise Suriye’de seçime sıcak baktığını yönetimde Esad’ın kalmasıyla ilgili iddiasının olmadığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, "Ahmedinejad’la farklı bir yaklaşımımız yok. O da ölümlerin durmasını istiyor. Bu konudan rahatsız" dedi.

İran'ın nükleer programı konusunda ise Başbakan Erdoğan, Ahmedinejad'ın amaçlarının enerji olduğunu takasta anlaşamadıkları için üretime geçtiklerini ve artık geri dönemeyeceklerini söylediğini belirtti.

İsrail-İran gerginliğini de değerlendiren Başbakan,"İsrail’in İran’ı vurması felaket olur. İsrail’in ‘İran’ı vuracağım’ demesi de felaket tellallığıdır. Bunu Obama’ya da söyledim" dedi.