Endonezya'da Bande Ace açıklarında 33 kilometre derinlikte 8.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı verildi. Endonezya, şu ana kadar hasar haberlerinin kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

Endonezya Jeofizik Kurumu, Bande Ace açıklarında 8.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin büyüklüğü ilk gelen bilgilerde, 8.9 olarak açıklanmıştı. Kurum, 8.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında 6.5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldiğini belirtti.

SU SEVİYESİ YÜKSELMEDİ
Endonezya Jeofizik Kurumu, deprem sonrasında şu ana kadar hasar haberi almadıklarını ve okyanusta su seviyesinin yükseldiğini gösteren bir işaret bulumadığını söyledi.

Depremin Bande Ace'ye 431 kilometre uzaklıkta açıkta meydana geldiği belirtildi. Deprem Endonezya'nın yanı sıra Hindistan, Tayland, Sri Lanka, Malezya ve Singapur'da da hissedildi.

TAYLAND'DA KIYIDAN UZAKLAŞIN ÇAĞRISI
Tayland Ulusal Afet Uyarı Merkezi, ülkede tsunami alarmı verilen bölgelerin 2004'teki depremde ağır hasar gören Puket Adası ve çevresi olduğunu açıkladı. Halka yapılan uyarıda, kıyı bölgelerden uzaklaşmaları ve yüksek yerlere çıkmaları istendi. 

SRİ LANKA'DA DA TSUNAMİ ALARMI VERDİ
Tayland'ın ardından Sri Lanka da ada genelinde tsunami uyarısı yaptı. Sri Lankalı yetkililer, kıyılardaki yaşayan insanların iç kesimlere çekilmesini istedi.

HİNT OKYANUSU GENELİNDE TSUNAMİ ALARMI
Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de, Hint Okyanusu genelinde tsunami alarmı verildiğini açıkladı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi'nde yapılan açıklamada, bu büyüklükte bir depremin büyük tsunamiler yaratma potansiyeli taşıdığını açıklayarak, tsunaminin Hint Okyanusu kıyılarını etkileyebileceğini belirtti.

2004'TE 230 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Endonezya'da 26 Aralık 2004'de 9.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından oluşan tsunami Endonezya, Tayland ve Hindistan'ı vurdu. Deprem ve tsunami sonrasında 170 bini Ace'de olmak üzere toplam 230 bin kişi yaşamını yitirmişti.

1.7 MİLYON İNSAN EVSİZ KALMIŞTI
2004'teki 9.1 büyüklüğündeki depremde Endonezya dışında Sri Lanka, Hindistan ve Tayland'da ağır hasarlar meydana gelmişti. Deprem ve sonrasında oluşan tsunamide 1.7 milyon insan evsiz kalmıştı.