BIÇAKLI: “KARARIN RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMASINI EL-SEN ÜYELERİ İSTEDİ… RESMİ GAZETE TEKNECİK’E ULAŞINCA İŞBAŞI YAPILDI”

“MAAŞLARDAN KESİNTİ YAPILACAK ANCAK SORUŞTURMA OLMAYACAK”

“30 OCAK’TAKİ EYLEM PROGRAMINDA VARIZ…”

GÖKÇEBEL: “MÜCADELE ANLAYIŞIMIZ DEĞİŞMEDİ”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının 6 günlük eyleminin ardından Bakanlar Kurulu’nun, “kurumun idari ve mali özerklik temelinde yeniden yapılandırılması” için karar almasıyla, elektrikle ilgili konular normal seyrine girerken, sendikalar pazartesi günü miting düzenleme çalışmalarını ise sürdürüyor.

BIÇAKLI: “SORUŞTURMA YAPILMAYACAK”

El-Sen’in eylemi ve dün Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla ilgili TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, El-Sen’in KIB-TEK’in özerkleştirilmesi talebinin çoktan beri var olduğunu, hatta bir yasa çalışması bile yapıldığını ifade etti.

Arslan Bıçaklı, dün Başbakan’la görüşmelerinin arından Teknecik’e giderek çalışanların görüşünü aldıklarını; protokol imzalanması yerine hükümetin kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasını çalışanların istediğini ve hükümete bunu ilettiklerini; karar Resmi Gazete’de yayımlanıp saat 20.30-21.00 civarında Teknecik’te ellerine ulaşmasıyla işbaşı yapıldığını söyledi.

“500 çalışan ‘protokol değil, Resmi Gazete’de yayımlanacak karar isteriz’ dedi. Biz de bunu ilettik. Ortadaki oyuncak değil, Bakanlar Kurulu kararıdır” diyen Bıçaklı, bir başka soruyu yanıtlarken de, eylem nedeniyle KIB-TEK çalışanlarının maaşlarından kesinti yapılacağını ancak soruşturma yapılmayacağını; kurumun teknik eleman ihtiyacını sendikanın geçmişte de birçok kez dile getirdiğini belirtti.

“30 OCAK’TAKİ EYLEMDE YER ALACAĞIZ”

Bıçaklı, 30 Ocak’ta yapılacak eylemi desteklediklerini ve yer alacaklarını da söyledi.

Bıçaklı, El-Sen ve Tel-Sen’in eylemlerinden sonra varılan noktanın, 30 Ocak’ta düzenlenecek mitingin mantığını değiştirmediğini belirterek, 63 örgütün hükümetin uygulamalarından şikayetçi olduğu için bir eylem planlandığını ve Türk-Sen’in de bu mücadelede yerini aldığını kaydetti. Bıçaklı, özelleştirmeye karşı olduklarını da tekrarladı.

GÖKÇEBEL: “MÜCADELEDEKİ GENEL ANLAYIŞ DEĞİŞMEDİ”

Toplumsal Varoluş Hareketi adıyla oluşturulan yeni yapılanmada yer alan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de, bugün saat 11.00’de toplanan organizasyon komitesinin eylem planlamasıyla ilgili çalışacağını ve ardından kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılacağını söyledi.

Gökçebel, özelleştirmeye karşı yapılan elektrik ve telefon grev ve eylemlerinde varılan noktayla, mücadeledeki genel anlayışlarının değişmediğini, rejimin kurmak istediği ciddi bir sistem olduğunu ve buna karşı çabalarının süreceğini kaydetti.

Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açılmasına karşı çıkıp eylem yaptıklarını ama iki buçuk aydır görüşmeye bile çağrılmadıklarını ifade eden Tahir Gökçebel, mücadelelerinin süreceğini ifade etti.